Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de fabrika işçilerini taşıyan otobüs çevreyolunda yolun karşısına geçmek isteyen kadın, eşi ile yanındaki çocuğa çarpıp orta refüje çıktı. Bu sırada arkadan gelen başka otobüs de kaza yapan otobüse arkadan çarptı. Kazada 2 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Çamlıca Mahallesi Çevre Yolu Neo Alışveriş merkezi karşısında meydana geldi. İnönü ilçesindeki bir fabrikada çalışan işçileri evlerine götüren M.E.'nin yönetimindeki 26 S 7395 otobüs, yolun karşısına geçmek isteyen Özlem Delioğlu, yanındaki eşi ve çocuğuna çarptı. Özlem Delioğlu'u altına alan otobüs daha sonra orta refüje çıktı. Arkadan gelen ve aynı fabrikadaki işçileri taşıyan Orhan Gül'ün kullandığı 26 S 7408 plakalı otobüs de refüje çıkan 26 S 7395 plakalı otobüse arkadan çarptı. Kazada otobüsün altında kalan Özlem Delioğlu ile 26 S 7408 plakalı otobüsün şoförü Orhan Gül olay yerinde öldüler. Yaralanan 2 yaya ile otobüslerde bulunan 6 işçi ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan 8 yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Otobüsün altında kalan Özlem Delioğlu ile araç içinde sıkışan otobüs şoförü Orhan Gül'ün cesetlerini itfaiye ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri çıkardı. Cesetler otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Vatandaşlar kazanın olduğu yerde yaya üst geçitinin olmadığını, bu nedenle burada sık sık ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının meydana geldiğini söylediler. Vatandaşlar, bölgeye üst geçit yapılmasını istediler.

EK (EK/RT) (FOTOĞRAFLI)