Ceyhun ÖZER/ CEYHAN,(Adana),() - ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde yolcu otobüsü kavşakta küçükbaş hayvan yüklü kamyonete çarptı. Kazada 1 kişi yaralandı.
Kaza, Adana-Osmaniye D-400 Karayolu Esentepe Mahallesi kavşağında saat 21.30'da meydana geldi. Antalya'ya gittiği belirtilen 39 yaşındaki Hacı Osman Mirzaoğlu yönetimindeki 46 FV 400 plakalı yolcu otobüsü, kavşaktan dönmek üzere olan 36 yaşındaki Hasan Çetin kontrolündeki 46 LH 693 plakalı kamyonete arkadan çarptı. 20 metre sürüklenerek hurdaya dönen kamyonetin sürücüsü Çetin yaralandı. Yolcu otobüsündeki 38 yolcudan ise yaralanan olmadı. Yaralanan şoför, ihbar üzerine kaza yerine gelen ambulansla Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kazanın şokunu yaşayan yolculardan 2 çocuk annesi Emel Özler, "Kahramanmaraş'dan Antalya'ya düğüne gidiyoruz, ben otobüsün en ön koltuğunda oturduğum için kazayı net gördüm. Biz sol şeritten seyrederken önümüzdeki araç sinyal verdi, ancak bizi fark etmedi. Otobüs sürücüsü ise duramayınca kaza oldu" dedi.
Otobüsteki bir diğer yolcu 20 yaşındaki Oğulcan Enci ise kamyonet sürücüsünün bir anda önlerine çıktığını belirterek, "Otobüs fren yaptı, ancak refüjden buraya kadar kamyoneti sürükledi. Kamyonet ikiye bölündü bir parçası camdan içeri girdi, çok şükür kimsede bir şey yok ucuz atlattık" diyerek kazayı anlattı.
Kaza yerine gelen mahalle sakinleri ve yolcuların yardımıyla kamyonette bulunan küçükbaş hayvanlar araçtan indirilirken, bir hayvanın telef olduğu görüldü. Polis, kazayla ilgili soruşturmaya devam ediyor. 

FOTOĞRAFLI