OTİZM hastası 15 yaşındaki Cem Görkem Gündoğdu’ya sanat okuluna giriş sınavında uygun koşullar sağlanmadığı gerekçesiyle, ailesi tarafından okul yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Aile, 'Eğitim ve öğrenimin engellenmesi' ve 'Ayrımcılık' yaptıkları gerekçesiyle Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi yönetimi hakkında kamu davası açılmasını istedi.  Suç duyurusunda bulunan aileye, Otizm Platformu ve oyuncu Janset de destek verdi. 

Otizm Platformu üyesi yaklaşık 30 kişi, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda toplandı. Platform sözcüsü Avukat Sedef Erken yaptığı açıklamada bugün Dünya Çocuk Hakları günü olduğunu söyleyerek, "Biz de bugün otizimli bir çocuğumuzun eğitim hakları için buradayız. Cezmi Bey'in 15 yaşındaki oğlu Cem Görkem Gündoğdu'nun eğitimde ayrımcılığa uğraması, eğitim hakkı ihlal edildiği için savcılığa suç duyurusu dilekçesi sunduk. Otizm Platformu olarak, otizmli çocuklarımızın eğitim haklarının artık verilmesi için gereken adımların atılmasını talep etmek üzere buradayız" dedi.
"OĞLUM ÇOK ÜZÜLDÜ"
Baba Cezmi Gündoğdu da oğlunun piyano çaldığını belirterek, şunları söyledi:  "Oğlumun, Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi'sine kaydını yaptıracaktık. Yetenek sınavlarına girdi. Piyanoda da gayet başarılı. Biz okul yönetimine çocuğun durumunu anlattık, otizmli olduğunu söyledik. Farklı bir sınava tabi tutulmasını söyledik. Fakat diğer çocuklarla aynı kategoride sınava sokuldu. Dolayısıyla oğlum peşinen başarısız oldu. Daha sonraki süreçte Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Mersin Valiliği'ne dilekçe verdik. 'Sınav koşulları tekrar gözden geçirilsin, özel bir sınav yapılsın' diye. Bu dilekçemizi de kayda almadılar. Bize olumsuz geri dönüş yaptılar. Oğlum çok üzüldü. Biz de hukuki açıdan çocuğumuzun hakkını aramaya çalışıyoruz. Şu anda oğlum Mersin Yahya Günsür Endüstri Meslek Lisesi 1. sınıfa gidiyor. Yetenekli olduğu bir branşta, Güzel Sanatlar Müzik bölümüne gitmesi gerekiyor. Hem kendisi müziği çok seviyor, hem ondan başarılı olacağına inanıyoruz."  Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
  OKUL YÖNETİMİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Açıklamadan önce Baba Cezmi Gündoğdu, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere suç duyurusu dilekçesini İstanbul Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na sundu. Dilekçede, "Cem Görkem Gündoğdu'nun otizm hastası bir çocuk olması kendisine uygulanacak herhangi bir sınavda gelişimsel özelliklerine uygun şartların uygulanmasını gerekli kılmaktadır. Ancak okul yönetimi hukukca meşru sayılabilecek herhangi bir sebep göstermeksizin müvekkilimizi herhangi bir engeli olmayan yaşıtlarıyla aynı şartlar altında sınava tabi tutulmuştur. Bu değerlendirme sonucunda Cem Görkem Gündoğdu haksız bir biçimde başarısız sayılmış ve güzel sanatlar yönünden eğitim alması engellenmiştir" denildi. Dilekçede, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi yönetimi hakkında 'Eğitim ve öğrenimin engellenemesi' ve 'Ayrımcılık' yaptıkları gerekçesiyle haklarında kamu davası açılması istendi.