SAMSUN'daki bir otelde kalan ve gazinoda çalışan 49 yaşındaki M.Ç. adlı kadınla zorla ilişkiye girmek istediği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 37 yaşındaki Turan Ç. 8 yıl 4 ay, ona yardım ettiği iddia edilen otel çalışanı 50 yaşındaki Kemal E.'ye de 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.
Samsun'un merkez İlkadım İlçesi'nde 2012 yılı Ağustos ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre otelde kalan ve bir gazinoda çalışan M.Ç. ile ilşikiye girmek isteyen Turan Ç., otel çalışanı olan Kemal E. ile haber gönderdi. M.Ç.'nin bunu kabul etmemesi üzerine Turan Ç. ve Kemal E., M.Ç.'nin odasına gitti. Kapının açılmasıyla içeri giren ikiliden Turan Ç., iddiaya göre zor kullanarak M.Ç. ile ilişkiye girmek istedi. Ancak M.Ç., karşı koyup başka bir odaya kaçtı. Ardından da polisi arayarak yardım istedi. Otele gelen polisler tarafından gözaltınan alınan Turan Ç. ile Kemal E., nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Daha önceki savunmalarında suçlamaları kabul etmeyen sanıklar Turan Ç. ile Kemal E. Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti, Turan Ç.'ye 'cinsel saldırı' suçundan 8 yıl 4 ay, ona yardım eden Kemal E.'ye de 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

İA(MS/SS)