OSMANİYE'de, polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan bir otomobilde 5 bin 400 paket kaçak sigara, bir kamyonet ve minibüste de 6 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.
Hatay'dan Gaziantep'e kamyonet ve minibüsle kaçak akaryakıt sevkiyatı yapılacağı ihbarı üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, E 90 Otoyolu Kadirli Gişeleri'nde uygulama noktası oluşturdu. Şüpheli gördükleri tüm araçları durdurarak arayan polisler kaçak akaryakıtın bulunduğu araçları beklerken, şüphe üzerine durdurmak istedikleri 33 BYR 32 plakalı otomobil 'dur' ihtarına uymayarak uygulama noktasından kaçtı. Polisin takibe aldığı otomobil, uygulama noktasından yaklaşık 3 kilometre uzakta terk edilmiş halde bulundu. Otomobilde yapılan aramada 5 bin 400 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirirken, kimliği belirlenen sürücünün yakalanması için de çalışma başlatıldı.
2 ARAÇTA 6 BİN LİTRE KAÇAK AKARYAKIT
Kadirli Gişeleri'ndeki uygulama noktasında araçları aramaya devam eden ekipler, 63 FH 416 plakalı kamyonet ile 27 ARR 92 plakalı minibüsü durdurdu. Her iki araçta yapılan aramada, variller içerisinde toplam 6 bin litre kaçak akaryakıt ele geçiren ekipler, sürücüler Mehmet C. (41) ve Faruk A.'yı (29) gözaltına alındı.