OSMANİYE'de kendilerini kurye şirketi çalışanı olarak tanıtıp, hazırladıkları sahte evrakları vatandaşlara teslim ederken teslim tutanağının imza kısmına yerleştirdikleri senetle dolandırıcılık yapan iki kardeş, polis tarafından suçüstü yakalandı.
İddiaya göre 35 yaşındaki Alper E. ile kardeşi 22 yaşındaki Çağatay E., kent merkezinde başta kadınlar olmak üzere maddi durumu iyi olan kişilerin hangi bankayla çalıştığı, resmi kurumlarla devam eden işlemlerinin olup olmadığını tespit ettikten sonra, o kurum ve bankalar adına sahte zarf ve belgeler hazırladı. Kurye kıyafeti giyen iki kardeş,  hazırladıkları sahte evrakları, imza kısmı kesilerek altına senedin imza bölümü gelecek şekilde hazırlanmış teslim tutanaklarına imza attırarak vatandaşa teslim etti.
EVRAKLAR SAHTE ÇIKTI
Kuryeden aldıkları evrakların sahte olduğunu fark eden vatandaşlar, dolandırıldıklarını anlayarak hemen polisi aradı. 'Teslim edilen evrak sahte ve biz bu evrakı alırken imza attık' diye 10 ayrı kişiden gelen ihbar üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dolandırıcıları tespit etmek için çalışma başlatırken, düzenekli tutanağa imza atan vatandaşlardan ev kadını Ü.Y. hakkında 960 bin TL'lik icra takibi başlatıldı. Ü.Y. böyle bir borcunun olmadığını belirterek Asliye Hukuk Mahkemesi'ne itiraz etti.
SON İŞLERİNDE YAKALANDILAR
Polis tarafından aranan dolandırıcı kardeşler Alper E. ile Çağatay E., son olarak Osmaniye merkezde kapısını çaldığı ev hanımına 'Banka kartınız geldi' diyerek zarfı verip teslim tutanağını adını soyadını yazarak imzalamasını istedi. Adı açıklanmayan kadının eşi, tutanağın altında senet olduğunu fark edince dolandırıcılarla tartışmaya başladı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, iki kardeşi gözaltına alındı.
Emniyetin bahçesine çekilen dolandırıcılara ait hafif ticari araçta yapılan aramada ise imza kısımları kesilip yerine senetlerin imza bölümün getirilerek hazırlanmış teslim tutanakları, mağdurlara imzalatılan ama doldurulmayan 9 senet ile kurumlara ve bankalara ait sahte zarflar ele geçirildi.
TUTUKLANDILAR
Olayla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde hakkında icra takibi başlatılan Ü.Y. çağırıldığı emniyette dolandırıcı kardeşleri teşhis etti. Alper E. ile Çağatay E., emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.