İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE polisi, şüphe üzerine durdurduğu bir kamyonda 745 kilo esrar ele geçirdi, 2 kişiyi gözaltına aldı.
Doğu ve güneydoğu illerinden temin edilen yüklü miktardaki uyuşturucu maddesinin Osmaniye üzerinden batı illerine sevk edileceği bilgisi üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, E 90 Otoyolu'nda Gaziantep'ten Adana'ya giden 41 F 6458 plakalı kamyonu takibe aldı. Saat 04.30 sıralarında otoyol üzerindeki bir dinlenme tesisinde oluşturulan uygulama noktasında kamyonu durduran ekipler, 'Crayz' isimli özel eğitimli narkotik köpeğiyle yaptığı aramada branda altında 51 paket halinde 745 kilo esrar ele geçirdi.
Uyuşturucuya el konurken, kamyon sürücüsü 30 yaşındaki Erdal K. ile yanında bulunan aynı yaştaki Şehmuz Ö. gözaltına alındı. Uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmaktan suç kaydı bulunan Erdal K. ve Şehmuz Ö. adliyeye sevk edilirken, uyuşturucunun Diyarbakır'dan temin edilip İzmir'e götürüldüğü belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İE(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)