ÇORUM'un Osmancık İlçesi'nde 2 saatte 65 kilogram yağmurun düşmesi sonucu meydana gelen selde, tıkanan rögarı açmak isterken içine düşerek yaralanan 35 yaşındaki Serdar Aslan, hastanede öldü. Selde onlarca araç hasar gördü, yaklaşık 100 ev ve işyeri sular altında kaldı. Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Çorum'un Osmancık İlçesi'nde dün akşam yaklaşık 2 saat süren sağanak yağış, hayatı felç etti. Sel felaketi nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağışlı günlerde ortalama 24 saatte 48 kilogram yağmurun düştüğü bölgeye 2 saatte 65 kilogram yağmurun düşmesi sonucu zemin ve giriş katlarda bulunan 100 ev ve işyerini su bastı. Onlarca araç da sel sularından hasar gördü.
Osmancık İlçesi içinden geçen Tilim Çayı'nın aşırı yağmur nedeniyle taşması sonucu İstanbul-Samsun ve Samsun-İstanbul karayolu ulaşıma kapandı. Karayolu sel sularıyla adeta göle dönüşünce, araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Yol bir süreliğine trafiğe kapandı. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu karayolu 1 saat sonra kontrollü olarak ulaşıma açıldı.
1 İŞÇİ ROGARA DÜŞÜP HAYATINI KAYBETTİ
Osmancık Belediyesi'nde çalışan evli ve 2 çocuk babası Serdar Aslan, tıkanan rögarı açmak isterken içine düştü. Suyun içinde biranda kaybolan Aslan, arkadaşlarının müdahalesi ile düştüğü su dolu rögardan çıkarılarak Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan yapılan ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Osmancık Belediyesi ekipleri, ev ve işyerlerindeki suların tahliye edilmesi için çalışma başlattı. Vatandaşlar hem kendi imkanlarıyla hem de ekiplerin yardımıyla gece boyunca sel sularını tahliye etmeye çalıştı. Osmancık Belediye Başkanı Ak Partili Hamza Karataş, "Akşam şiddetli bir yağmur yağdı ve hiç beklemediğimiz bir anda sele dönüştü. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. Bu durum karşısında belediye olarak seferber olduk. Tabii bu esnada işçi arkadaşlarımız sel sularına müdahale etmek isterken rögara düştü. Doktorların tüm müdahalesine rağmen maalesef kurtarılamadı. Şu an çok üzüntülüyüz. Herkese başsağlığı diliyorum. Sel felaketinin boyutlarını şu an tabi bilemiyoruz. Bize 100’ün üzerinde ihbar geldi. Hepsine müdahale etmeye çalıştık. Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor" dedi.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre Çorum'un Osmancık İlçesi'nde 18.00-20.00 saatleri arasında 65 kilogram yağmur yağdığı ve yağışların bugün de yer yer devam edeceği belirtildi.

MU(MS/AAA) (FOTOĞRAF)