BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, kamyonla midibüsün kavşakta iddiaya göre kırmızı ışık ihlali yüzünden çarpışması sonucu 4’ü ağır 21 kişi yaralandı.
Kaza, bugün saat 11.15'de Yalova- Bursa Karayolu Karsak ışıklı kavşağında meydana geldi. Orhangazi’den Bursa’ya yolcu taşıyan Haluk Varlık (41) yönetimindeki 16 VS 210 plakalı midibüs, Karsak ışıklı kavşağına geldiğinde, İznik yolu yönünden gelip karşıya geçmek isteyen Mehmet Bulut (59) 34 TB 2726 yönetimindeki kamyonla çarpıştı. Savrulan ve ön camı yerinden çıkan midibüsün hostes koltuğunda oturan Hasan Çınar (52) camdan dışarı fırladı ve aracın tekerleğinin altında kaldı. Hasan Çınar yolcular ve kazayı görenlerin yardımı ile sıkıştığı tekerleğin altından çıkartıldı.
Kazada, Orhangazi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden hareket eden midibüsteki 25 yolcudan 4’ü ağır 21’i yaralandı.
CAN PAZARI
Can pazarının yaşandığı kaza yerine bölgeden çok sayıda ambulans sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı yaralılar Orhangazi, Gemlik ve Bursa’daki hastanelere kaldırıldı. Kazada ağır yaralanan yolcuların Mehmet Arli (59), Fatma Özçavdar (50), Hasan Çınar ve Ahmet Albayrak olduğu bildirildi. Kazada ayrıca midibüs sürücüsü Haluk Varlık ile İdris Er (21), Yılmaz Uzunca (44), H. İbrahim Çelik (33), Ece Ülkü (30), Mutlu Tosun (31), Adil Yıldız (30), Barış Kurtuluş (32), İsmail Atakan (42), Badiha Köseoğlu (58), Kazım Kıymet (38), Emine Yokmak (23), Onur Kahveci (27), Miray Aydınoğlu (76), Emin Bülbül (59), Elvan Atakan (38) ve İsmail Atakan (42) yaralandı.
IŞIK İHLALİ İDDİASI
Midibüs ile kamyonun çarpıştığı kazanın kırmızı ışık ihlali nedeniyle meydana geldiği bildirildi. Midibüsteki yolcular, yeşil ışık yandığını ve geçiş hakkının kendilerinde olduğunu öne sürdü. Kamyon sürücüsü ise kırmızı ışıkta geçmediğini, kendisine yeşil ışık yandığını iddia etti. Polis ve Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Kaza sonrasında Gebze- Orhangazi -İzmir Otoyolu inşaatında çalışan kamyonun sürücüsü Mehmet Bulut olay yerinden uzaklaştı. Sürücü bir süre sonra kaza yerine gelerek güvenlik güçlerine ifade verdi. Yaralılardan Hasan Çınar’ın oğlu ise kamyon şoförü olduğunu zannettiği bir kişiye saldırdı. Polis ve olay yerindeki vatandaşların müdahalesiyle tartışmalar büyümeden önlendi.