BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu'ndaki Atatürk Portresi ve Atatürk’ün Gençliğe hitabesinin çöpe atılması tepkiye neden oldu. Okul Müdürü Erol Şanlıtürk, okulda bakanlığın istediği standardizasyon çalışması amacıyla yapılan düzenlemeler kapsamında, Atatürk ve Gençliğe Hitabenin yenileriyle değiştirildiğini belirterek, "Boşa çıkan portreyi geri dönüşümcülerin alması için çöp konteynırının yanına düzgün bir şekilde bıraktık. Ancak çerçeveleri almak isteyen kişiler, söküp yerlere atmış" diye konuştu.
Ahmet Yesevi İlköğretim Okulunun onarım ve temizlik çalışmaları sırasında eskiyen Atatürk portreleri ile Gençliğe hitabelerin okul dışında bulunan bir çöp konteynerine atılması çevre sakinleri tarafından tepkiye neden oldu. Ahmet Yesevi İlköğretim okulu Müdürü Erol Şanlıtürk okulda bir dönüşüm çalışması içinde olduklarını belirterek, şöyle dedi:
"Tüm sınıflardaki portreleri değiştirip bakanlığın standartlarına uygun hale getirdik. Eski tabloları ise, çerçeveli bir halde okulun dışındaki konteyner yanına geri dönüşümcülerin alması için bıraktık. Ancak, mahalleden başka kişiler çerçeveleri almak için kırıp posterleri de bulunduğu yere bırakmışlar. Mahalle sakinlerimizin uyarısı sonrasında yine konteynerin yanından posterleri alıp geri dönüşüme gönderdik."

FOTOĞRAFLI