BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, kamyonetin arkadan çarptığı traktördeki 1'i çocuk 5 kişi yaralandı. Zeytinliğe giren kamyonette bulunan 2 kişi de yaralanırken, kaza yerinde can pazarı yaşandı. Kaza yerinden kaçan ve daha sonra jandarmaya teslim olan kamyonet sücüsünün 1.00 promil alkollü olduğu belirlendi.
Kaza, dün saat 22.00 sıralarında Orhangazi- İznik Karayolu’nda meydana geldi. Dutluca Mahallesi’nde oturan İsmail Türköz (27), yakınlarını traktörünün arkasında bulunan sepete bindirdikten sonra Yenisölöz Mahallesi’ndeki akrabalarına bayram ziyaretine gitmek üzere yola çıktı. 8 kişinin bulunduğu traktöre, Yenisölöz yol ayrımında arkasından gelen 16 ZB 284 plakalı kamyonet çarptı. Çarpmanın etkisiyle yoldan çıkan traktörün arkasındaki sepet koptu. Traktör sepetinde yolculuk yapanlar yola saçıldı. Kazada, İsmail Türköz'ün yanı sıra, Bengü Kocabaş (29), Şengül Kocabaş (56), Melike Aygün (27) ile 1 yaşındaki Zeynep Aygün yaralandı.
Bu sırada Selami Dalgıç (66), yönetimindeki 16 VD 282 plakalı panelvan araçla Orhangazi yönüne giderken son anda fark ettiği kaza yapan araçlara çarpmamak için direksiyonu kırdı. Yoldan çıkan araç zeytinliğe girdi. Panelvan araçtaki sürücü Selami Dalgıç  ve yanındaki eşi Birsen Dalgıç (57) yaralandı.
Kaza sonrasında Orhangazi- İznik karayolunda can pazarı yaşandı. Olay yerine çevre ilçelerden ambulanslar ve kurtarma aracı sevk edildi. 112 sağlık ekipleri ilk müdahaleyi kaza yerinde yaptığı yaralıları ambulanslarla Orhangazi ve Gemlik Devlet hastaneleri ile Bursa’daki çeşitli hastanelere sevk etti.
Öte yandan traktöre arkadan çarpan ve içersinde bira şişeleri ve bıçak bulunan kamyonetin kaçan sürücüsü Ali Evirgen bir süre sonra jandarmaya teslim oldu. 1.00 promil alkollü olduğu tesbit edilen Evirgen, gözaltına alındı. Jandarma kazayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI