BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, kontrolden çıkan bir otomobilin karşı şeride geçerek başka bir otomobille çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 3’ü çocuk 10 kişi yaralandı. Nadir Üre'nin yaşamını yitirdiği kazada yaralanan Fatma Üre, "çocuklarımla aynı yerde olmak istiyorum" deyince, yaralı oğlu Uğurcan Üre ile aynı ambulansa konulup hastaneye gönderildi.
Kaza, dün saat 19.00 sıralarında Orhangazi- Bursa karayolu, Marzim Tesisleri önünde bulunan yat fabrikası kavşağında meydana geldi. Bursa'dan Yalova yönüne giden Vildan Aydın (40) yönetimindeki 34 HP 0851 plakalı otomobil, bilinmeyen nedenle yat fabrikası kavşağında kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Otomobil, karşı yönden gelen Tuncay Üre (38) yönetimindeki 29 AN 158 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddeti ile her iki araç da hurdaya döndü.
Kazada sürücü Vildan Aydın ile aynı araçta bulunan Fikret Kadıoğlu (31), Funda Durmuş (29), Kenan Parlak (30) ve diğer otomobilde bulunan sürücü Tuncay Üre, eşi Fatma Üre (36), çocukları Uğurcan Üre (12), Ebrar Üre (11), Niyase Üre (13) ve akrabaları Satı Üre (50) yaralandı. Aynı araçta bulunan ve ön koltukta oturan Nadir Üre (33) ise yaşamını yitirdi.
CAN PAZARI
Kaza yerine Orhangazi, Gemlik, İznik ve Bursa’dan itfaiye aracı ve ambulanslar sevk edildi. Can pazarının yaşandığı kaza yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yaralıları araçlardan çıkarıp ambulanslara götürdü. Yaralılar Gemlik ve Orhangazi Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazada araç içinde sıkışarak yaşamını yitiren Nadir Üre, itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden güçlükle çıkarıldı. Cumhuriyet Savcısının ilk incelemesinin ardından Üre’nin cesedi Orhangazi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Jandarma ve polis ekipleri kaza ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor.