ORDU'nun Gölköy Belediye Başkanı AK Partili Ali Kemal Mert hakkında, 'Görevi kötüye kullanma, resmi belgede sahtecilik ve görevi ihmal' iddiasıyla 3 ila 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.
Ordu'nun Gölköy İlçesi'nde İddiaya göre 3 kişi, kat karşılığı müteahhit T.T. ile 3 katlı bina yapılması için karşılıklı olarak inşaat sözleşmesi yaptı. Arsa sahibi 3 kişi, Gölköy Belediyesi’nden 3 katlı bina yapmak için yapı izin belgesi aldı. Müteahhit T.T. daha sonra mevcut arsanın bitişiğindeki arsaları da satın alarak aynı yer için ek ruhsatla Gölköy Belediyesi’nden 5 kat bina için yapı izni aldı. T.T.'nin belediyeden eksik belgelere rağmen ek ruhsatla inşaata başladığı, ruhsat aldıktan sonra projeleri imzalattığı iddia edilince şikayet üzerine Gölköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye Başkanı Ali Kemal Mert hakkında soruşturma açılması için İçişleri Bakanlığı'ndan izin istedi.
'BAKANLIK İZİN VERDİ, DAVA AÇILDI
İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesi üzerine Belediye Başkanı 43 yaşındaki Ali Kemal Mert, Fen İşleri Müdürü K.B. (57), Fen İşleri Müdürlüğü'nde memur M.D. (32) hakkında 'görevi kötüye kullanma', 'resmi belgede sahtecilik', Zabıta Müdürü R.A. (48) hakkında da  'görevi ihmal' iddiasıyla Ordu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 ile 11 yıl arasında hapis cezası istemiyle geçen yıl Ekim ayında dava açıldı. 
ANKARA AĞIR CEZA MAHKEMESİ İNCELEYECEK
Bugün Ordu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya arsa sahiplerinden Z.E. katıldı. Belediye Başkanı Ali Kemal Mert ve diğer şüpheliler katılmazken, avukatları duruşmada yer aldı. Mahkeme Gölköy Belediyesi tarafından T.T.'ye verilen ek ruhsatın usulüne uygun verilip verilmediği, ruhsata dayanak olan belgelerin onaylı mimari proje ve diğer projelerin ruhsat tarihi itibari ile onaylı olup olmadığı, onay yapıldı ise ruhsat tarihinden önce mi, sonra mı düzenlendiği ve onaylandığının tespiti için dosyanın Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilerek hakim ve bilirkişiyle incelenmesine karar vererek, duruşmayı 3 Nisan 2014 tarihine erteledi.
BAŞKAN: İÇERİĞİYLE PEK İLGİM YOK'
Başkan Ali Kemal Mert, davanın imar davası olduğunu belirterek, "Benim davanın içeriğiyle ilgili pek bilgim yok. Konu imar davası. Belediyemizin avukatları davayı takip ediyor. Konuyla ilgili Danıştay'da olan itiraz davamızda bulunuyor" dedi.