SAMSUN'da 38 yaşındaki Yusuf K., 16 yaşındaki H.Y.'yi 3 kez zorla öptüğü gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu yargılanan sanık, "Öpmedim, adres sordum" diye kendini savundu. Yusuf K. cezaevinde kaldığı süre dikkate alınarak tahliye edildi.
Atakum ilçesi Yeni Mahalle'de geçen yıl mart ayında meydana gelen olayda, iddialara göre üniversite sınavlarına hazırlanan H.Y., dershane çıkışından sonra oturduğu apartmanın önüne gelerek dairelerinin ziline bastı. Tam bu sırada yanına yaklaşan Yusuf K., genç kıza bir adres sordu. Genç kız, bilmediğini söyleyerek açılan kapıdan içeriye girdi. Ancak Yusuf K. da ardından giderek asansörün önünde bekleyen H.Y.'nin eliyle ağzını kapatıp, "Bağırma sadece öpeceğim" diyerek yanağını 3 kez öptü. Yusuf K., elini ağzından çektikten sonra genç kız "baba" diye bağırmaya başlayınca da sanık kaçtı. H.Y.'nin başına gelenleri ailesine anlattıktan sonra polise giderek şikayetçi olması üzerine Yusuf K. bir hafta sonra yakalanıp tutuklandı.
Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinsel istismar suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, son kez hakim karşısına çıktı. H.Y.'nin kendisini yanlış anladığını ileri süren sanık, "Sadece adres sordum. Bilmediğini söyledi. Ben de gittim. Kendisini öpmedim. Benim sağ kolum felçlidir. Elini tutup ağzını kapatamam. 20 aydır tutukluyum ve beraatimi istiyorum" dedi. Daha önceki celselere katılan H.Y. de sanıktan şikayetçi olduğunu ileri sürerek, "Önce bir şey sordu. Ben apartmana girince de arkamdan gelip ağzımı kapatarak korkma sadece öpeceğim diyerek üç kez yanağımdan öptü" diye konuştu.
Mahkeme sanığa, cinsel istismar suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Daha sonra da Yusuf  K.'nın cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alarak tahliye etti.