Ahmet ÖZ/KARAMÜRSEL (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Karamürsel İlçesinde dün akşam 2.41 promil alkollü sürücü Y.A. dehşet saçtı. Yol boyunca 5 araca çarpan, kahvenin önünde oturan 3 kişinin hafif yaralanmasına neden olan 36 yaşındaki Y.A., vatandaşların tepkisi üzerine, otomobilini terkedip karakola sığındı.
Olay dün saat 21.30'da meydana geldi. Alkollü sürücü Y.A., 77 DL 647 plakalı otomobil ile önce Betonyol mevkiinde bir kahvenin önünde oturanlara çarptı. Burada bulunan 3 kişi hafif yaralanırken; zikzaklar çizen sürücü, yol kenarındaki araçlara, çiçekliklere çarparak ilerledi. Kaldırımlardaki insanların korku içinde kaçıştığı olayda, otomobil 150 metre gittikten sonra Cumhuriyet Caddesi'nde bir çöp konteynerine çarptıktan sonra durdu. Sürücü Y.A., araç hareket edemeyecek duruma gelince otomobilden indi. Bu sırada kendisine tepki gösterenlerden korkan Y.A. koşarak polis karakoluna sığındı.
Hastaneye sevkedilen Y.A.'nın 2.41 promil alkollü olduğu belirlendi. Kahvenin önünde yaralanan 3 kişi hastanede ayakta tedavi görürken, Y.A.'nın 5 araç ile vatandaşlara ve belediyeye ait mallara zarar verdiği tesbit edildi. Y.A. soruşturmanın ardından adliyeye sevkedilecek.

AÖ(MB/AAA) (FOTOĞRAFLI)