SURİYE'nin Halep kentine bağlı Azez İlçesi'nde El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları arasında çıkan çatışmalar nedeniyle Esselame Sınır Kapısı'nın kapatılması üzerine Türkiye'nin de güvenlik gerekçesiyle geçişlere kapattığı Öncüpınar Sınır Kapısı, çatışmaların durmasıyla yeniden açıldı.
Kilis'in karşısındaki Azez'de, geçen cumartesi IŞİD mensupları, ÖSO'nun kontrolündeki Öncüpınar'ın karşısında bulunan Esselame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için çatışma başlattı. Çatışmalar nedeniyle Suriyeli muhalifler Esselame Sınır Kapısı kapatılınca Türkiye de güvenlik gerekçesiyle Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçişleri durdurdu.
Sınır hattında güvenlik önlemleri artırılırken, Azez'de çatışmaların dün durdu ve bu sabah Esselame Sınır Kapısı yeniden açıldı. Suriye tarafının kapıyı açması üzerine Öncüpınar Sınır Kapısı'nda da yaya ve araç geçişine başlandı. 2 gün aradan sonra sınır kapılarının yeniden faaliyete geçtiği bilgisi üzerine sınır hattında yoğunluk yaşanmaya başladı.