Ali AKSOYER/İSTANBUL() ESENLER’de alacak verecek meselesi yüzünden Reşat Günay’ı(57) sokak ortasında önce sopalarla döven daha sonra da tabancayla vurarak öldürdükleri iddia edilen şüpheliler olaydan sonra kaçtıkları kamyonun plakasını tespit eden polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan 7 kişiden 2’si tutuklandı.
Fevzi Çakmak Mahallesi, 1102 sokakta 19 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen olayda akşam evine dönen Reşat Günay adlı vatandaşın yolu silahlı ve sopalı kişiler tarafından kesildi. Görgü tanıklarının ifadesine göre önce Reşat Günay’ı darp eden şüpheliler daha sonra tabancayla vurarak öldürdü. Saldırganlar olay yerinden kaçtı.

KAÇTIKLARI KAMYONUN PLAKASI BELİRLENİNCE YAKALANDILAR

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis şüphelilerden ikisinin olayda sonra kaçtığı kamyonun plakasını belirledi. Kısa süren bir takibin ardından araç içindekilerle birlikte yakalandı. Kamyonun içinde yakalanan Ali .Ç.(29) ile İ.Ö.(22) kişilerin ifadesi doğrultusunda sürdürülen operasyonda önce M.Ç.(21) ile Uğur S.(23) evlerinde O.T.(25) ve A.İ.(20), S.S.Y.(27) de işyerlerinde gözaltına alındı.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI
Polis soruşturmasında olayın alacak verecek meselesi yüzünden meydana geldiği tespit edildi. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ali Ç. ve Uğur S. tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
(BB) (FOTOĞRAFLI)