KÜÇÜKÇEKMECE’de müşteri gibi girdiği PTT şubesinde çalışan memuru silahla tehdit ederek “Babam hasta para lazım” diyerek soygun yapan Coşkun Y. (31) polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelinin olayda kullandığı silahın dedesinden kaldığı, tefeciye olan borcunu ödemek için soygun yaptığı ortaya çıktı. Şüphelinin soygundan önce kendi ismine havale gelip gelmediğini sorunca kimliğinin tespit edilerek yakalandığı öğrenildi.
Söğütlüçeşme Mahallesi'nde iki gün önce meydana gelen olayda PTT şubesine gelen bir kişi kendisine havale gelip gelmediğini söyleyerek beklemeye başladı. Bir süre sonra içerde müşteri kalmayınca silahını çeken şüpheli, vezne bulunan Gökhan D.’ye yaklaşarak “Babam hasta bu yüzden para lazım. Kasadaki bütün parayı ver” dedi. Kasada bulunan 1655 lirayı alan şüpheli yaya olarak olay yerinden kaçtı.
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada güvenlik kameralarını inceleyen dedektifler şüphelinin eşkalini belirledi. Öte yandan dedektifler şüphelinin soygun için şubenin boşalmasını beklerken kendi ismini vererek havale gelip gelmediğini sorduğunu tespit etti. Bu ipucu sayesinde şüpheli Coşkun Y. polis tarafından gözaltına alındı.
Gasp Büro Amirliği tarafından sorgulanan şüphelinin tefeciden borç aldığı parayı geri ödemek için soygun yaptığı ortaya çıktı. Daha önceden polise geliş kaydı bulunmayan Coşkun Y.’nin olayda kullandığı silahın ise bir süre önce ölen dedesinden miras kaldığı belirlendi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli Coşkun Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.