ADANA'da, 56 yaşındaki Cevat Şahin'i bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 40 yaşındaki Ziya Yılmaz ile ona yardım ettiği ileri sürülen kuzeni 33 yaşındaki Mehmet Mustafa Yılmaz'ın yargılamasına başlandı. Daha önceki ifadesinde "Bana küfredip, tokat vurdu. Ben de bıçağı rastgele salladım" diyen Ziya Yılmaz, duruşmada baskı altında suçu üstlendiğini ileri sürerek kuzeni tutuksuz Mehmet Mustafa Yılmaz'ı suçladı.
21 Temmuz 2013 günü merkez Yüreğir İlçesi Yavuzlar Mahallesi'nde Cevat Şahin Sokak içerisinde bıçaklandı. Yaralı kaldırıldığı hastanede ölürken, Ziya Yılmaz ile Mehmet Mustafa Yılmaz cinayet şüphelisi olarak yakalandı. Suçlamayı kabul eden Ziya Yılmaz tutuklanırken, ona yardım ettiği öne sürülen kuzeni Mehmet Mustafa Yılmaz tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
'TOKAT ATTI, BIÇAK SALLADIM' DEDİ
Ölen Cevat Şahin ile olaydan bir yıl önce kadar kahvede garsonluk yaparken soğuk çay yüzünden tartıştıklarını belirten Ziya Yılmaz, "Olay günü beni görünce 'Burada ne geziyorsun' diyerek küfredip, tokat vurdu. Ben yere düştüm. Kalkıp kaçarken yine saldırdı. Ben de karpuzcunun tezgahındaki bıçağı alarak rastgele salladım. Amacım öldürmek değildi. Pişmanım" dedi.
DURUŞMADA BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR
Cumhuriyet Savcısı, şüpheliler hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkan sanıklardan Ziya Yılmaz, baskılar nedeniyle suçu üstlendiğini ileri sürdü. Ölenle arasında husumet bulunmadığını kaydeden Ziya Yılmaz, "Cevat'ı Mustafa vurdu. Neden yaptığını bilmiyorum. Olaydan sonra Mustafa'nın ailesi bana baskı yaptı. 'Oğlun yüzünden kavga çıktı. Suçu sen üstlen' dediler. Ben de suçu kabullendim. Olayda hiç bir suçum yok" diye konuştu.
DİĞER SANIK DA TUTUKLANDI
Tutuksuz Mehmet Mustafa Yılmaz ise  kuzeni Ziya Yılmaz'ı suçladı. Mehmet Mustafa Yılmaz ifadesinde şöyle dedi:
"Ben gördüğümde Ziya ile Cevat kavga ediyorlardı. Ellerinde bıçak olduğu için müdahale edemedim. Cevat 'Vuruldum, anam' deyince geri çekildim" diyerek suçsuz olduğunu ileri sürdü. Ölenin oğlu 24 yaşındaki Hasan Gencay Şahin ise, "Babam yaralandıktan sonra beni telefonla aradı. 'Ziya ile Mustafa beni vurdu. Hastaneye götürüyorlar' dedi. Kendisiyle daha fazla konuşamadık" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, Mehmet Mustafa Yılmaz'ın da tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.