Süleyman KAYA/İSTANBUL,() SULTANGAZİ’de, tekstil atölyesinde ve ecza deposunda çalışan 14-15 yaşlarındaki H.E. ile F.S.,  arasında omuz atma meselesi yüzünden başlayan kavgaya ailelerde karıştı. Silahların çekildiği kavgada, 2 kişi ölürken 6 kişi ise yaralandı. Yaşanan kavga çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

PEŞPEŞE ATEŞ ETTİ

Edinilen bilgiye göre, olay dün akşam saatlerinde, Uğur Mumcu Mahallesi 2107 sokakta önceki akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, ecza deposunda çalışan  H.E. çay molası verilince sokağın başındaki büfeye gitti. Alışveriş yapıp çıkan H.E. ile tekstil atölyesinde çalışan F.S. kapıda omuz atma meselesi yüzünden tartışmaya başladı.
Çocukların kavga ettiğini gören yakınları da kavgaya ortak oldu. H.E. isimli çocuğun haber vermesi üzerine dayısı olduğu öğrenilen bir kişi otomobili ile olay yerine geldi.
Silahını çeken şahıs, H.Y.’nin kavga ettiği F.S.’nin akrabalarına ateş etmeye başladı. Vücuduna aldığı kurşunlarla yaralanan 8 kişi olay yerine çağrılan ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olayda ağır yaralanan Metin Süt (23) ile Adem Aksoy(26) kaldırıldıkları hastanelerde hayatını kaybetti.
Olay yerinde inceleme yapan polis, yaya olarak kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Taraflar arasında yeni bir gerginlik yaşanmaması için polis ekipleri, olayın meydana geldiği sokakta nöbet tutmaya devam ediyor.
Otopsilerini tamamlanmasından sonra ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alınan Metin Süt’ün cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Adıyaman’a götürüldü. Adem Aksoy'un ise Sultançiftliği Merkez Cami’nde kılınan cenaze namazının ardından Kayabaşı Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi. Kavga çevredik  güvenlik kamera görüntülerine saniye saniye yansıdı.

(FOTOĞRAF)