ANTALYA'da GSM şirketlerinde çalışan 2'si kadın 7 şüpheli, kota doldurmak üzere başkalarının kimlik fotokopilerini kullanarak cep telefonu hattı çıkarttıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Şüphelilerin polis, asker, hatta ölen kişilerin üzerine bile hat açtıkları anlaşıldı.
Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro ekipleri, yaklaşık 1 ay süren istihbarat çalışmasının ardından kente İstanbul, Manisa, İzmir gibi illerden cep telefonu hattı açmak için kimlik fotokopileri getirildiğini tespit etti. Farklı adreslere dün operasyon düzenleyen polis M.Ö (31), H.M (28), T.A (36), E.Ö (29), F.E (31) ve kadın şüpheliler F.Ö (27) ile F.Ç'yi (31) gözaltına alırken, hat açmak için kullanılan çok sayıda kimlik fotokopisi, sim kart ve sözleşme ele geçirildi.
Şüphelilerin, çalıştıkları GSM firmasının cep telefonu hattı kotalarını doldurmak için vatandaşların kimlik fotokopilerini kullandıkları anlaşıldı. Aralarında asker, polis hatta ölen insanların bile bulunduğu kimlik fotokopilerinin 2 lira karşılığında alınarak kullanıldığı belirlendi. Şu ana kadar 500 hattın açıldığını belirleyen ekipler, adlarına hat açılan 45 kişiye ulaştı.
Sorguları tamamlanan şüpheliler 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'evrakta sahtecilik' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
Emniyet yetkilileri vatandaşların, herhangi bir sebeple kimlik fotokopisi verirken ne için kullanılacağını belirtecek şekilde ibare konulmasını, ayrıca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na ait internet sitesinden adlarına çıkarılan GSM hatlarını kontrol etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.