RİZE’de otomobiliyle çarptığı iki kadından birinin ölümüne, diğerinin ise ağır yaralanmasına neden olan üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Samet T., 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Kavaklı Mahallesi yolu üzerinde geçen yıl 3 Mayıs tarihinde meydana gelen kazada Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi öğrencisi Samet T. yönetimindeki 53 KA 889 plakalı otomobil, iddiaya göre aşırı hız sonucu kontrolden çıktı. Yol kenarında yürüyen Zemzem Karali ile eltisi Meryem Karali’ye çarparak iki kadını altına alıp sürükleyen otomobil, yaklaşık 70 metre sonra durabildi. Zemzem Karali olay yerinde yaşamını yitirdi, Meryem Karali ağır yaralandı. Olay yerinden kaçan ve daha sonra polise teslim olan sürücü Samet T., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Samet T.’nin katılmadığı karar duruşmasına sanık ve mağdur avukatları ile mağdur yakınları katıldı. Mahkeme heyeti, Samet T.’ye 'Taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Kararın Yargıtay tarafından onanması halinde Samet T., cezaevine konulacak. MK(TM/AAA)