KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde, iki ay önce dünyaya getirdiği bebeğini evde bırakıp 9 günlük tatile giderek onu ölüme terkeden, sınıf öğretmeni 34 yaşındaki Seçil M.D.'nin bebeğini Gölcük'te Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde dünyaya getirdiği belirlendi. Bebeğin babasının ise polis memuru olduğu ileri sürüldü. Hastane kayıtlarında 1 kilo 700 gram olarak dünyaya geldiği anlaşılan bebeğin cesedinin hastane morgundu tutulduğu, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için ise alınan parçanın Adli Tıp Kurumu'na tahlile gönderildiği anlaşıldı.
Tutuklanan Seçil M.D.'nin, Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadeleri sırasında birçok soruya cevap vermeyerek, "Susma hakkımı kullanmak istiyorum" dediği belirtildi. Seçil M.D.'nin doğum yaptıktan sonra okula gittiği göz önüne alınarak bebeğe kimin baktığı sorularına da cevap aranırken, komşularının zaman zaman evde bir başka kadını daha gördüklerine ilişkin ifadeleri üzerine araştırılmaya başlandı. 
Polisin yahptığı araştırmalarda, Seçil M.D.'nin doğumu Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde 27 Ağustos'ta yaptığı, hastaneden istenen ayrıntılı bilgileri vermediği de anlaşıldı. Seçil M.D.'nin bu hastaneye gelmeden önce doğum için bazı hastanelere gittiği, ancak baba ismini bildirmediği için Devlet Hastanesi'ne geldiği ifade edildi. Hastane yetkilileri ise, bebeğin doğum kaydı için anneye baba isminin de sorulduğunu, ancak annenin bunu vermediğini, bu gibi durumlarda da annenin beyanlarının yeterli olduğunu ve kadının zorlanmadığını bildirdi.
Polisin yaptığı araştırmalarda, Seçil M.D.'nin Adana'da görevli yapan O.D. adlı polis memuruyla  ilişkisi olduğu, bebeğin de bu kişiden olmuş olabileceği belirtildi.
Bebeğin cesedinin halen Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Morgu'nda bulunduğu, bebeğin yapılan kontrollerinde açlık ve susuzluktan öldüğününün anlaşıldığını, ancak kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için de alınan parçanın İstanbul Adli Tıp kurumu'na gönderildiğini bildirdiler. Bu arada bu gibi olaylarda bebeğin açlık ve susuzluğa 1-2 gün dayanabileceği de belirtildi. 
Polis ve Cumhuriyet Cavcılığı ayrıntılı bilgi vermezken, Seçil M.D.'nin Hatay'da oturan  ailesine haber verdi. Bugün öğle saatlerine kadar Seçil M.D.'nin ailesinden Gölcük'e gelen olmadı. Bebeğin cesedinin Seçil M.D.'nin yakınları veya beyan etmesi halinde babası tarafından alınabilecek. Ayrıca defnedilmeden önce mutlaka nüfustan kimlik çıkarılacak. Bu gibi durumlarda babası hanesinin boş bırakılabiliyor.

EA,SG(MB/İD)