MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde sokağa terk edilen 'Maya' adlı köpeğin sığındığı evin bodrumunda dünyaya getirdiği 9 yavruya, anne köpeğin hastalanması üzerine Fethiye Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi görevlileri sahip çıktı.
Fethiye'de tasmasıyla sokağa terk edilen 'Maya' adlı köpek, hamile kalınca Pazaryeri Mahallesi'nde 2 katlı evin bodrumuna sığındı. Yaklaşık 1 hafta önce bodrumda 9 yavru dünyaya getiren Maya, yavrularından uzaklaşamadığı için çevre sakinleri tarafından beslendi. 9 yavrusunu büyütmeye çalışan köpek hastalanınca, yavrulara süt vermekte zorlandı. Durumu fark eden 17 yaşındaki Yunus Ekim, Fethiye Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi'ni arayarak, yardım istedi.
ANNE BAYILTILDI
Evin bodrumunda hayatta kalmaya çalışan Maya ve yavrularını gören belediye görevlileri, köpekleri hayvan bakım merkezine götürmeye karar verdi. Görevliler yavruları güven içinde almak için 'Maya'ya uyuşturucu iğne yaptı. Anne bayıldıktan bodruma giren belediye görevlisi, yavruları tek tek dışarı çıkardı. Anneleriyle birlikte hayvan toplama aracına konulan yavrular, hayvan bakım merkezine götürüldü.
'ÖLECEKLERDİ'
Köpeğin yavruladığını fark ettikten sonra süt ve ekmek verdiğini anlatan Yunus Ekim, yiyecek yetersiz kalınca hayvan bakım merkezini aramak zorunda kaldığını söyledi. Köpek ve yavruların bodrumda kalması durumunda öleceğini kaydeden Ekim, belediye görevlilerine köpeğe ve yavrularına sahip çıktıkları için teşekkür etti.
'YAVRULARI SAHİPLENMEK İSTEYEN BİZE BAŞVURSUN'
Köpeği bayılttıktan sonra yavruları tek tek bodrumdan çıkardıklarını belirten Fethiye Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi görevlisi Cuma Kahraman ise barınakta yavrulara ve köpeğe iyi bakılacağını dile getirdi. Yavruları sahiplenmek isteyenlere de seslenen Kahraman, "Kangal kırması yavrular gerçekten çok güzel. Onları sahiplenmek isteyen vatandaşlarımızı hayvan bakım merkezine bekliyoruz" dedi.