İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde, park halindeki otomobilin içinde dün alacak yüzünden çıkan tartışmada cinnet getiren 59 yaşındaki Kenan D., aynı yaştaki Şeref Çelik ve onun arkadaşı 50 yaşındaki Turgut Çığır'ı tabancayla başlarına ateş ederek öldürdü. Ardından intihara teşebbüs eden, tedavisinin ardından gözaltına alınan Kenan D.'nin sorgusu sürerken; öldürülen Çelik ile Çığır'ın yakınları, Kenan D.'nin alacaklı olduğu iddiasına tepki gösterdi. Yakınları, Çelik ve Çığır'ın, Kenan D. ile iş yaptıklarını, aslında onun borçlu olduğunu söyledi.
Bayraklı İlçesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi 53 numara önünde dün saat 17.30 sıralarında meydana gelen olayda, çelik konstrüksiyon işleri yapan Kenan D., taşeron işlerini yapan Şeref Çelik ve Karabağlar İlçesi'nde toptan metal inşaat malzemeleri satışı yapan Turgut Çığır ile Osmangazi Semti'nde buluştu. 3 kişi, Şeref Çelik'in kullandığı 35 LY 003 plakalı otomobille, Özkanlar Semti'ndeki bir alışveriş merkezinin önüne geldi. Park halindeki araç içinde konuştukları sırada, arka koltukta oturan Kenan D., cinnet getirdi ve sürücü Çelik ile ön sağ koltukta oturan Çığır'ı tabancayla başlarına ateş ederek öldürdü. İddiaya göre, ardından canına kıymak isteyen Kenan D., silahın tutukluk yapması üzerine bıçakla kendisini karnından ve boynundan yaraladı. Çevredekilerin haber vermesiyle gelen polis ekipleri yaralı Kenan D.'yi Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Kenan D. tedavisinin ardından sorgulanmak üzere gözaltına alındı.
CEBİNDEN NOT ÇIKTI
Cinayetin ardından gözaltına alınan ve Çelik ile Çığır'ın kendisine yaklaşık 600 bin TL borçlarının olduğunu ileri süren Kenan D.'nin üzerinden, 'Bunlar beni mahvetti, iflasa sürükledi. İnsanların yüzüne bakamaz hale geldim. Bu yaşta 450-500 bin TL'yi çalışarak ödeyemem. O yüzden bunları da kendimi de öldüreceğim, herkesten özür dilerim' yazılı not çıktı.
'MAĞDURSA TEK BİR BELGE GÖSTERSİN'
Ölen Çelik ile Çığır'ın cesetleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Otopsi işleminin tamamlanmasının ardından cenazeler bugün ailelerine teslim edildi. Yakınları, Turgut Çığır'ın Kenan D.'ye borcunun olmadığını, aksine Kenan D.'nin Çığır'a borcu bulunduğunu savundu. Çığır'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Denizli'ye götürüldü. Çelik konstrüksiyon işleri yapan evli ve bir çocuk babası Şeref Çelik'in kardeşi Rafet Çelik, ailesinin yıllardır çelik işleriyle uğraştığını, Türkiye'de bu işi yapan herkesin kendilerini tanıdığını ve kimseye borçlarının bulunmadığını kaydetti.
'ZAMANINDA BİZ EKMEK VERDİK'
Ölen Şeref Çelik'in kardeşi 47 yaşındaki Rafet Çelik, katil zanlısı Kenan D.'nin, babasının yanında çıraklık yaptığını belirterek, şunları söyledi:
"Bizim ailemiz yıllardır çelik işiyle uğraşıyor. Katil zanlısı babamın yanında çırak olarak işe başladı. Daha sonra kendi işini kurdu ve o dönem güzel işler yaptı. Ancak sonradan işleri bozuldu, hatlı minibüs aldı orada da battı, daha sonra tekrar gelip çelik işine başladı, kardeşim de ona iş yapıyordu. Katil zanlısı, bizim ona borcumuzun olduğunu söylemiş, aslında bizim ondan alacağımız var ve bunu da belgeleriyle kanıtlayabilirim. Bizim ondan yaklaşık 14 bin TL alacağımız var. Kendini mağdur göstermek istiyor, eğer mağdursa tek bir resmi evrak göstersin. Eğer alacağı tek kuruş varsa getirsin belgesini göstersin, biz de gerekeni yapalım. Biz ona iş yapıyoruz, nasıl borçlu olabiliriz. Ben adalet istiyorum. Benim canım yandı, benim kardeşim kimseye borçlu değil. Katil zanlısına zamanında biz ekmek verdik, o babamın çırağıydı. Bir süre önce hatlı minibüs aldı, onu batırdıktan sonra da tekrar eski işini yapmaya başladı. Onda da kardeşimin ölümüne neden oldu. Adaletin yerini bulmasını istiyorum."
Cenazesi ailesine teslim edilen Şeref Çelik'in Bayraklı'daki Yeşil Camii'nde ikindide düzenlenecek cenaze töreninin ardından Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI