Teslime TOSUN/ANTALYA, () - ANTALYA'da 3 yıl önce bacanağı tarafından öldürülen 56 yaşındaki Hüseyin Günaydın'ın eşi Ayşe Dudu Günaydın, 'azmettirici' olduğu ihbarı üzerine tutuklanarak hakim karşısına çıktı.
Çağsan Yalıtım Cam Sanayi'nin sahibi işadamı Hüseyin Günaydın, 11 Mayıs 2011 tarihinde pompalı tüfekle başından vurularak öldürüldü. Günaydın'ı Çakırlar'a götürüp öldürdükleri öne sürülen bacanağı 28 yaşındaki Veli İlkan Taşkın ile arkadaşı 27 yaşındaki Gürcan Yeşilkaya, 'planlayarak adam öldürme' suçundan Mayıs 2013'te ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Veli İlkan Taşkın, olaydan yaklaşık 3 yıl sonra cezaevinden yazdığı ihbar mektubunu savcıya gönderdi. Taşkın, cinayete azmettiren kişinin, Hüseyin Günaydın'ın ölümünden 4 ay önce ayrı yaşamaya başladığı eşi Ayşe Dudu Günaydın olduğunu iddia etti. Taşkın mektubunda "Bacanağımın mal varlığına sahip olmak için bana cinayeti azmettirdi. Cezaevine girdikten sonra diğer sanık Gürcan Yeşilkaya ve bana herhangi bir ödeme yapmadı. Gerçeğin ortaya çıkması ve vicdan azabı nedeniyle bu ihbar mektubunu yazıyorum" ifadelerine yer verdi.
Savcılık bu aşamadan sonra Ayşe Dudu Günaydın'ın telefonlarını dinlemeye aldı. 3 çocuk annesi Ayşe Dudu Günaydın, kız kardeşi V.T. ile bazı konuşmalarında suç şüphesi olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde savcılığın talimatıyla yakalanarak tutuklandı.
SUÇLAMALARI REDDETTİ
Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde salı günü hakim karşısına çıkan genç kadın, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Ayşe Dudu Günaydın, eşiyle boşanma protokolu yaptığını, daha sonra eşinin boşanmaktan vazgeçtiğini, eşinin üzerindeki mal varlığını ise sonradan öğrendiğini anlattı. Eşiyle bazı nedenlerden dolayı o dönem eskisi gibi anlaşamadıklarını belirten Ayşe Dudu Günaydın, şöyle devam etti:
"Bu olay olduktan sonra eniştem olan sanık, yanındaki arkadaşıyla evime geldiğini, evimde kaldığını söylüyor. Ben üç çocuğumla yaşıyorum. Kimseyi eve almam söz konusu değil. Eşim öldürüldükten sonra eniştem Taşkın ile diğer sanık Yeşilkaya bana bir adam gönderip şantaj yaptı. Onlara para vermezsem, beni cinayet davasında azmettirici olarak söyleyeceklerini belirterek tehdit ettiler. Bu kişi hakkında şikayetçi oldum. Bu kişi, tehdit ve yağma suçlarından 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor."
AVUKATLAR: İDDİALAR KURGU
Ayşe Dudu Günaydın'ın avukatları, bu olayın tamamen Veli İlkan Taşkın ile Gürcan Yeşilkaya'nın bir kurgusu olduğunu öne sürdü. Avukatlar savunmalarında, "Eşini öldürtmesi için hiçbir gerekçe yok. Enişte olan Taşkın'ın müvekkilimizden para kopartmaya çalışması ve buna karşılık bulamaması yüzünden meydana gelmiştir. Taşkın bir ifadesinde tabancayı evde Ayşe Dudu Günaydın'ın verdiğini, 16 gün sonra verdiği başka bir ifadede ise silahı öldürdüğü bacanağı Hüseyin Günaydın'ın arabasında gördüğünü ve bacanağının bu silahı birilerinden aldığını iddia ediyor" dedi.
Avukatlar Ayşe Dudu Günaydın'ın tahliyesini talep ederken, mahkeme ise delillerin henüz tam olarak toplanmadığı ve bazı tanıkların dinlenmediği gerekçesiyle bu talebi reddederek duruşmayı 15 Nisan'a erteledi.

TT(SU/AK)