GAZİANTEP’te, öldürüldükten sonra adı verilen hastanede görevli doktor Ersin Arslan’a bıçakla saldırıp ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan M.G.’nin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, sanık avukatına ek savunma süresi vererek duruşmayı erteledi.
Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli doktor Ersin Arslan (30), 17 Nisan 2012'de, odasındayken hasta yakını M.G'nin bıçaklı saldırısı sonucu ağır yaralanmıştı. Doktor Arslan, yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Olayın ardından tutuklanan hasta yakını M.G.’nin yargılanmasına bugün devam edildi. Gaziantep 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya; doktor Ersin Arslan'ın eşi Sibel Arslan, kardeşleri Erkan, Ergün, Ökkeş ve Ercan Arslan, tarafların avukatları, Türk Tabipler Birliği Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Savaş Gürsoy ve meslektaşları katıldı. Tutuklu sanık M.G. ise duruşmaya cezaevinden video konferans sistemiyle katıldı. Mahkeme Başkanı Süleyman Demirel, sanık M.G.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu 2’nci İhtisas Kurulu Dairesi’nden istenen kemik yaşını belirleyen raporunun mahkemeye ulaştığını ve rapora göre; sanığın cinayeti işlediği tarihte 17 yaşında olduğunun yer aldığını belirtti. Doktor Ersin Arslan’ın yakınları ise Adli Tıp Kurumu’nun sanığın yaşıyla ilgili verdiği rapora itiraz ederek, yeni bir rapor alınmasını talep etti. Sanık avukatı ise yeni bir rapor talebine katılmadığını belirterek, "Bu kaçıncı rapor isteği; her rapora itiraz ediliyor. Her defasında da Adli Tıp Kurumu aynı yönde rapor veriyor. Yeni bir rapora gerek yok" dedi.
Mahkeme heyeti, müşteki avukatlarının iddialarının yeni bir raporla belgelenmesine ilişkin talebini oy birliğiyle reddetti. Yaşamını yitiren doktor Ersin Arslan'ın eşi Sibel Arslan, eşinin neden öldürdüğünü bilmediğini ve nedenini sanık M.G.’den sorulmasını istedi. Ersin Arslan'ın avukatları, sanığın cinayeti üçüncü kişilerin yardımıyla ve planlayarak işlediği iddiasında bulunarak, "Sanık, dedesiyle hastanede yattığı sürede ilgilenmemiştir. Sadece günde bir kez hastaneye gelip dedesini görüp gittiği yönünde hasta refakatçilerinin iddiaları vardır. Sanık ayrıca sosyal paylaşım sitesinde adını 'Abdullah Çatlı' olarak ifade etmiştir. Sanık, cinayeti üçüncü kişilerin yardımıyla ve planlayarak işlemiştir. Bundan dolayı herhangi bir indirim uygulanmadan cezalandırılmasını istiyoruz" şeklinde beyan verdi. Sanık avukatı ise yazılı savunmasını tamamlamadığını ifade ederek, mahkemeden ek süre talebinde bulundu.
Cumhuriyet savcısı da mahkeme heyetine sunduğu mütalaada sanığın, doktor Ersin Arslan'ı dedesinin ölümünden sorumlu tuttuğu için olaydan bir gün önce hastaneye geldiğini, maktulü serviste bulmadığı için de sonraki gün gelerek yemek yerken bıçakladığını; sanığın, doktoru planlayarak ve tasarlayarak öldürdüğünün anlaşıldığını anlatarak, M.G'nin en ağır şekilde cezalandırılmasını talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanık avukatının ek savunma talebini kabul edip, duruşmayı 14 Ocak 2014 tarihine erteledi.

MY (HK/RT)