MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde 10 yıl önce kalp krizi sonucu ölen çiftçi ve gayrimenkul zengini Yusuf Ocakoğlu'nun bankadaki hesaplarından 2 milyon 227 bin liranın buharlaştırıldığı iddiasıyla ilgili ortaya çıkan belgelere göre, Ocakoğlu öldükten sonra da portföyündeki yatırım fonundan satış gerçekleştirmiş.
Yusuf Ocakoğlu'nun kalp krizinden ölmesinin ardından banka hesaplarında hareketlilik olduğunu ileri süren oğlu Burhan Ocakoğlu 2008'de suç duyurusunda bulundu.Yapılan soruşturma sonunda Yusuf Ocakoğlu'nun kardeşi Abdulhamit Ocakoğlu, yeğeni Yusuf Ocakoğlu ile bankada memur olarak görev yaparken emekli olan Edip Halavut hakkında 'Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, bilişim sistemindeki verileri bozma yok etme, erişilemez kılma, özel belgede sahtecilik' suçlarından 10'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 3 şüpheli tutuksuz yargılanırken, Burhan Ocakoğlu geçen celsede, söz konusu banka tarafından dava dosyasına gönderilen hisse satışıyla ilgili 5 ayrı dekontun sahte olduğunu ileri sürdü. Yusuf Ocakoğlu'nun hisse senetlerinin, varislerinin imzalarının gerçek dekonttan kes yapıştır yöntemiyle kopyalanarak işlem yapılıp hesaptaki paralarının buharlaştırıldığını iddia etti.
BABASININ MEZARI BAŞINDA AÇIKLAMA YAPTI
Burhan Ocakoğlu, bu kez Türkiye'de kurulmuş olan tüm menkul kıymetleri kaydedip saklayan Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. tarafından gönderilen belgelere göre, 2004'de ölen babasının 2008'de bankadan defter teslim aldığı, 2005 ve 2010 yılları arasında yatırım fon hesabından satış yaptığının görüldüğünü söyledi. Babasının mezarı başında açıklama yapan Burhan Ocakoğlu şöyle dedi:
"Dava sırasında banka resmi yazı göndererek babam öldükten sonra hesaplarında bir hareketlik olmadığını ileri sürdü. Merkezi Kayıt Kuruluşu ise böyle demiyor. Tarafıma gönderilen belgelere göre 2004'de ölen babam, 2010 yılına kadar bankada işlem yapmış. Kendi mezardan çıkıp yapmadığına göre, bu işlemleri onu ölmedi gibi göstererek sahte imzalarla birileri yapmış. İlgili belgeleri dava dosyasına delil olarak sunduk."
'BANKA, SANIKLARA HUKUK DESTEĞİ SAĞLIYOR'
Bankanın avukatının aynı zamanda şüphelilerin de avukatı olduğunu ileri süren Ocakoğlu şöyle devam etti:
"Bundan da anlaşılıyor ki, suçlamaları kabul etmeyen banka sanıklara da hukuk desteği sağlıyor. Bu tesadüf olamaz. Kimse suçlamayı kabul etmiyor ancak bu işlemleri siz yapmadıysanız kim yaptı. Ölmüş babam mı yaptı? Savunmalarla belgeler arasında çok çelişki var. Babamın kiralık kasası olmadığını söylüyor banka, ancak elimizde babamın kiralık kasası olduğuna kadar belgeler ve işlem kayıtları var. Ancak o kadar çok engele takıldık ki 4 yılda bir arpa boyu ilerleyemedik. Artık bu durumun açıklığa kavuşması gerekir. Sorumluların hesap vermesini istiyoruz. Bizim bu kadar paramız buharlaştırıldı, bu durum başkasının da başına gelmiş olabilir."