RİZE’nin İkizdere İlçesi’nde maden suyu kaynağının yer aldığı Şimşirli Köyü’nde yapımına başlanan hidroelektrik santral projesine karşı çıkan köylüler karayolunu ulaşıma kapatıp protesto gösterisi düzenledi. Yaklaşık 1 saat ulaşıma kapalı kalan yolun tek şeridini açarak araçların geçişine izin veren köylüler ile bir kamyon şoförü arasında tartışma çıktı. Kamyona taş atan köylüler sürücüye saldırdı. Kamyonu protestocuların üzerine sürerek kaçmaya çalışan sürücü, 1’i asker 4 kişinin yaralanmasına neden oldu.
Şimşirli Köyü’nde bugün saat 13.00 sıralarında toplanan yaklaşık 400 kişi, 'Başbakan’a rağmen katliam sürüyor', 'Başbakan’ın sözü yerine gelsin' pankartları ile büyük bir Türk bayrağı açarak HES şantiyesine doğru yürüyüşe geçti. 'HES’lere hayır' sloganı atan grup, Rize- Erzurum yolu üzerinde bulunan şantiye önünde karayolunu ulaşıma kapattı.  Şimşirli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Özcan, dere katliamına izin vermeyeceklerini belirterek, "Başbakan’ın 10 megavatın altındaki HES’lerin durdurulacağı yönünde sözü burada dinlenmiyor. Biz bu projeye müsaade etmeyeceğiz, yaptırmayacağız" dedi.
Eylemciler daha sonra Başbakan Erdoğan’ın mitinglerde söylediği 'Beraber yürüdük' şarkısındaki sözlerin bir bölümünü 'Bize her şey dereyi, bize her şey Şimşirli’ yi hatırlatıyor" diye değiştirerek söyledi.
Karayolunun 1 saat süreyle ulaşıma kapatılması üzerine müdahale eden jandarma, yolun açılmasını istedi. Jandarma görevlileri ile köylüler arasında çıkan tartışmaların ardından yolun bir şeridi trafiğe açılarak araçların geçişine izin verildi. Bu sırada bir kamyon sürücüsü ile yolu kapatanlar arasında başlayan tartışma büyüdü. Tepki gösteren grup, kamyon sürücüsüne saldırarak, aracını taşlamaya başladı. Sürücü kamyondan inmeye çalışınca grupta bulunanların tepkisi arttı. Kamyon sürücüsü bunun üzerine aracı direksiyonu protestocu grubun üzerine sürerek uzaklaştı. Bu sırada ayağı kamyon lastiğinin altında kalan 1 jandarma eri ile 2 kişi yaralandı. Kamyonun çarpması sonucu yere düşen bir kişi de başını taşa çarparak kanlar içinde kaldı. Yaralanan jandarma eri ile 3 kişi ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Baygınlık geçiren bir kadına çevredekiler yardım etti. Bir süre daha kapalı kalan yol daha sonra ulaşıma açıldı. 
Direksiyonu eylemcilerin üzerine kırarak kaçan kamyon sürücüsü İyidere İlçesi'nde jandarmaya giderek teslim oldu.

MK(TM/İD) (FOTOĞRAFLI)