ŞANLIURFA’da, elektrik kesintilerini protesto etmek isteyenlerin oluşturduğu tahribatın ardından hasar tespit çalışmasına başlandı. Gece yaşanan olayların ardından başlatılan incelemede, trafo merkezinin güvenlik kulübesi ile idari binasının tahrip edildiği, 2 otomobilin kullanılamaz hale geldiği ayrıca yağmalanan kasanın içerisinden de 460 lira çalındığı belirlendi.
Şanlıurfa'da 200 kişilik kalabalık dün gece, son günlerde merkeze bağlı köylerde sıkça yaşanan elektrik kesintilerini protesto etmek için Yardımcı Köyü girişinde bulunan trafo merkezi önünde toplandı. Aralarında bazı köy muhtarlarının da bulunduğu kalabalık, ateş yakarak yolu ulaşıma kapatırken, kendilerine engel olmaya çalışan trafo merkezi görevlileri ile tartıştı. Yaşanan gerginliğin ardından gruptaki bazı kişiler kapısını kırarak içeri girdikleri trafo merkezinin güvenlik kulübesi ile idari binasına zarar verip, eşyaları tahrip etti. Öfkeli kalabalık daha sonra alanda park halindeki 2 otomobili de yakarak ateşe verdi. Trafo merkezinin idari binasında bulunan para kasasını da dışarı taşıyan şüpheliler, içinde bulunan 460 lirayı aldıkları kasayı bina yakınına bıraktı.
HASAR TESPİTİ YAPILIYOR
Jandarmaların zırhlı araçlarla bölgeye gelişinin ardından kalabalık dağılırken, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri sabah saatlerinde net şekilde ortaya çıkan protesto gerginliğinin ardından oluşan hasarın tespit edilmesi için çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde binalarda hasar oluştuğu ve tahrip edilen eşyalardan bazılarının çalındığı saptanırken, yakılan 2 otomobilin kullanılamaz hale geldiği ve dışarı taşınan kasadan 460 lira para çalındığı saptandı.
OLAYLARA KARIŞANLAR ARANIYOR
Yaşanan gerginliğe ilişkin soruşturma başlatan güvenlik güçleri ise trafo merkezindeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye başladı. Güvenlik güçlerinin, kamera kayıtlarından kimliği saptanacak şüphelilerin yakalanarak, 'Kamu malına zarar vermek, izinsiz gösteri yapmak' suçlarından sorgulanacağı bildirildi.