ZONGULDAK'ın Kozlu İlçesi'ndeki Kılıç İlkokulu ve Ortaokulu'nun yıkılarak öğrencilerin yeni yılda başka okullarda eğitim göreceği iddiası üzerine veliler okul önünde eylem yaptı.
Okul önünde toplanan yaklaşık 25 kişilik grup, 220 öğrencinin gördüğü okulun yıkılmasını istemediklerini söyledi. Okul Aile Birliği Başkanı Çetin Uzun, okulun yıkılıp yerine konut yapılacağı yönünde söylentiler duyduklarını belirterek, "Okulumuzun tamir, tadilat veya yeniden yapılanması konusunda hiçbir karar alınmadı. Bu okulumuzu yıkıp yerine birileri tarafından deniz manzaralı daireler mi yapılmak istenmektedir? Bizler, okulumuz yıkılacaksa bile yerine yenisi yapılıncaya kadar konunun takipçisi olacağız" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök ise okulun yeni eğitim öğretim yılında ilkokula dönüştürüleceğini söyledi. Okulun yıkılmasının söz konusu olmadığını ifade eden Gök, "Okulda bazı çatlaklar var ama uzman ekiplerin yaptığı incelemede tehlikeli bir durumun söz konusu olmadığını belirttiler. Şu aşamada bir sıkıntı gözükmüyor. Aileler yanlış bilgilendirilmiş. Yeni eğitim öğretim yılında bu okul ilkokula dönüşecek" diye konuştu.

DS,GG(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)