KARABÜK'te, Anayasa İlkokulu ile Ortaokulu'nun çatısı yanarken 545 öğrenci tahliye edildi. Öğrenciler ağlayarak okullarının çatısının yanışını izlerken, itfaiyenin müdahalesiyle yangın okula sıçramadan söndürüldü.
Bugün saat 10.30 sıralarında, Esentepe Mahallesi'nde bulunan Anayasa İlkokulu ve Ortaokulu'nun çatısında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 545 öğrenci öğretmenlerinin nezaretinde okuldan tahliye edildi. Okul müdürü Sait Bekçi ve öğretmenler yangın söndürme tüpleriyle yangına müdahale etmeye çalışırken itfaiyeden yardım istenildi. Alevler çatıyı sararken, Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Kardemir'e bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.
Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Emniyet Müdürü Oktay Keskin ve Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar okula gelerek söndürme çalışmalarını takip ettiler. Yangını öğrenerek okula gelen veliler ise çocuklarıyla buluştu. Okulun yanında bulunan ana okulundaki çocuklar da okulun dışarısına çıkarılırken, çocuklar okulun çatısının yanışını ağlayarak izlediler.
Yangın itfaiye ekiplerinin bir saat süren çalışmaları sonucu kontrol altına alınırken, alevlerin okula sıçraması önlendi. Söndürme çalışmaları sırasında arızalanan belediyeye ait bir merdivenin bulunduğu itfaiye aracı ise polisler ve veliler tarafından okula doğru itildi.
Vali İzzettin Küçük yangının elektrik kontağı sonucu çıktığının tahmin edildiğini, öğretmenlerin yangını söndürmek için çabaladığını söyleyerek, okulun onarımı sırasında öğrencilerin çevredeki okullarda eğitim göreceğini söyledi.
Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.