TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesi 75’inci Yıl Mustafa Kemal İlkokulu’nda ikinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Arda Kaya, okulun tuvaletindeki elektrik prizine dokununca akıma kapıldı. Hastanede iki gün kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle tedavi gören Arda taburcu edilirken, ailesi kendilerini haber vermediğini belirttikleri okul yönetiminden şikayetçi oldu.
Olay, geçen Cuma günü, Hıdırağa Mahallesi’ndeki 75’nci Yıl Mustafa Kemal İlkokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, ikinci sınıf öğrencisi Arda Kaya, okulda gittiği tuvaletten çıkarken kapıyı açıp hızla içeriye girmek isteyen bir başka öğrenci ile çarpıştı. Düşmemek için duvara tutunan Arda, bu sırada duvardaki elektrik prizine dokundu. Akıma kapılarak yere düşen Arda'yı çarpıştığı arkadaşı kaldırarak sınıfa götürdü. Yaşadıklarını öğretmenine anlatan Arda, iyi olduğunu söyleyerek ders bitimine kadar okulda kaldı. Okul çıkışında arkadaşlarının yardımıyla eve giden Arda, annesine olayı anlattarak sağ bacağının ağrıdığını söyledi. Bunun üzerine baba Menaf Kaya, oğlunu Çorlu Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanedeki muayenesinde kalbinde ritim bozukluğu tespit edilen Arda Kaya, çocuk yoğun bakım ünitesi olmadığı için Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Tekirdağ'da iki gün yoğun bakımda kalan Arda Kaya bu sabah taburcu oldu ve evine gitti.
'ELİNDE VE SIRTINDA MORLUK VARDI'
Olayın son derece üzüntü verici olduğunu belirten baba Menaf Kaya, “Okul idaresinin haber vermemesi bizi çok üzdü. Ben işteydim, eşim aradı, 'çocuğu elektrik çarpmış' deyince hemen eve geldim. Baktığımda elinde ve sırtında morluk vardı. İki günlük tedavisinin ardından taburcu oldu. Olayla ilgili olarak okuldan şikayetçi olduk” dedi.
OKULUN ELEKTRİK SİSTEMİ BAKIMA ALINDI
Yaşanan kaza sonrası okula elektrik öğretmeni gönderdiklerini söyleyen Çorlu Milli Eğitimi Müdürü Muammer Okumuş, “Öğretmen inceleme yaptı. Çalışmalarını tamamlamadılar. Öğrencimizin sağlık durumu iyi, Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde ritim bozukluğu nedeniyle tedavi gördü. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bütçemizden okulun elektrik sisteminin yenilenmesi için para aktarımı yapıldı” diye konuştu.

MY(LK/AK)(FOTOĞRAFLI)