ADANA Şakirpaşa Anadolu Lisesi'nde iddiaya göre, bir öğrenciyi döven başka bir öğrenci ile ağabeyi, kavgaya müdahale eden biyoloji öğretmeni 34 yaşındaki Mehmet Yılmaz'ı da yumrukladı.
Olay, saat 10.15'de Merkez Seyhan İlçesi Şakirpaşa Mahallesi'ndeki Şakirpaşa Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, evlerinin pencere camını kırdığı için okul dışında kavga ettiği 1'inci sınıf öğrencisi O.A.'yı okulda gören 4'üncü sınıf öğrencisi M.Ş., ağabeyi Feytullah Ş.'yi çağırdı. Okul bahçesinde bir araya gelen iki kardeş, O.A.'yı tehdit edip, dövdü. Olay sırasında okulda nöbetçi olan biyoloji öğretmeni Mehmet Yılmaz, öğrencileri ayırmak istedi. Bu sırada Feytullah Ş., "Hocam sen karışma, biz bu olayı aramızda çözeceğiz" dedi. Yılmaz kavgayı sonlandırmak için müdahale edince, M.Ş. ile ağabeyi, öğretmeni yumrukladı. Okul idaresi ve diğer öğretmenlerin araya girmesiyle öğrenci M.Ş. ile ağabeyi okundan uzaklaştırılıp polis çağrıldı. Polis, M.Ş. ve Feytullah Ş.'yi gözaltına alarak soruşturma başlattı.
ÖĞRETMENLERDEN PROTESTO
Bir grup öğretmen ile Eğitim-Sen Adana Şubesi Hukuk Sekreteri Güven Boğa, okul önünde bir araya gelerek öğretmenlerin maruz kaldığı şiddeti protesto etti. Okulda şiddet olaylarının günden güne artış gösterdiğini belirten Boğa, şöyle konuştu:
"Milli Eğitim Bakanlığı'nın güvenli okullar oluşturulması amacıyla politikalar belirlemesi, standart ölçütler koyması, başta okul müdürleri ve öğretmenler olmak üzere bütün okul çalışanlarına şiddet ve önlenmesine yönelik çatışma çözme, arabuluculuk, olumlu disiplin yöntemleri gibi konularda eğitimler verilmesini sağlaması, etkili ebeveynlik eğitim programlarını yaygınlaştırması, çocukların sorunlarını iletebilecekleri ve çözüm üretilebilecek mekanizmaları hayata geçirmesi gerekmektedir. Kaliteli eğitimi hedefleyen çocuk dostu okul ölçütlerini geliştirerek bütün okullara yaygınlaştırması, öğrencilerin etkili iletişim, karar verme, problem çözme, çatışma yönetimi gibi temel hayat becerilerini geliştirmesi için gerçekleştirilen yeni eğitim programlarının etkin uygulanmasını sağlaması, okullarda sanat, spor gibi ders dışı faaliyetlerin geliştirilmesi için altyapıyı sağlaması çok önemlidir. Okulların insan haklarına ve onuruna saygı ilkesini benimseyerek hayata geçirmeleri, ev, okul ve toplum arasındaki iletişimi güçlendirmeleri, öğrenciler ve personel için katılımcı yollarla davranış kuralları belirlemeleri, bireyin, gelişim dönemlerini dikkate alan disiplin tedbirlerini almaları gerekmektedir."

AÖ(BK/CK) (FOTOĞRAFLI)