KIRIKKALE'de bir öğrencinin okula getirdiği biber gazını teneffüste arkadaşları ile şakalaşırken sıkması sonucu etkilenen 15 öğrenci hastanelik oldu.
Olay, Kırıkkale Ticaret Anadolu Mesles Lisesi'nde meydana geldi. 9-B sınıfı öğrencisi İ.K., okula getirdiği biber gazını teneffüste arkadaşları ile şakalaşırken sıkmaya başladı. Bu sırada gazdan etkilenen 15 öğrenci, okul yöneticilerinin haber vermesi sonucu 112 Acil Servis ambulanslarına 2'şerli olarak alınıp, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayı duyup gelen bazı veliler, okul yönetimine tepki gösterdi. Öğrenciler, biber gazının etkisi ile birlikte sürekli olarak gözyaşı döktü. Okul yöneticileri biber gazı sıkan öğrenci için gerekli cezanın verilip, disiplin kuruluna sevk edileceğini belirtti.
Okula gelen Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şubesi ve olay yeri ekiplerince tahkikat başlatıldı. Okuldan kaçtığı belirtilen İ.K. öğrenci ise, aranıyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun ise yaptığı açıklamada, 6 ambulansla olaya müdahale ettiklerini belirterek, tedavi altına alınan öğrencilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı, kontrol amaçlı gözlem altında tutulduklarını söyledi.

EG(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)