İSTANBUL Okmaydenı'nda dün çıkan olaylar sırasında boynuna isabet eden kurşun ile yaşamını yitiren Uğur Kurt'un cenazesi, yarın memleketi Sivas'ın Hafik İlçesi'ne bağlı Üzeyir Köyü'nde toprağa verilecek.
Okmeydanı'nda dün çıkan olaylar sırasında köylüsü bir kadının cemevindeki cenazesine katılan Uğur Kurt, boynuna isabet eden kurşunla kanlar içinde yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan Kurt, tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi. Uğur Kurt'un acı haberi memleketi Sivas'ın Hafik İlçesi'ne bağlı Üzeyir Köyü'nde de büyük üzüntüye neden oldu. İstanbul'da yaşayan ancak yaz tatillerini geçirmek üzere köye gelen babası Kemal ve annesi Güllünaz Kurt ile yakınları acı haberin duyulmasından hemen sonra İstanbul'a gitti.
AİLENİN TEK OĞLU
Güllünaz- Kemal Kurt çiftinin 4 çocuğundan 3'üncüsü ve tek erkek çocukları olan Uğur Kurt'un, Beyoğlu Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak görev yaptığı öğrenildi. Kurt'un yaz aylarında köyünü ziyarete geldiği öğrenildi. Köylüler Kurt'un en son geçen yaz ayında köye gelerek yaklaşık 15 gün burada kaldığını söyledi. Kurt'un İstanbul'da tanıştığı ve Sivas'taki kendi köyünün hemen yakınındaki Karlı Köyü'nden Narin Kurt ile 3 yıl önce evlendiği ve 2 yaşında Ali Kemal isimli bir çocukları bulunduğu belirlendi.
ÇOK İYİ BİR ÇOCUKTU
Köylüler yarın gelecek cenaze için hazırlık yapmaya başladı. Uğur Kurt'un cenazesinin defni için köy mezarlığı içinde akrabalarının mezarını bulunduğu alana mezarı kazıldı. Üzeyir Köyü Muhtarı Ali Taşdelen, İstanbul'da Kurt'un kendi köylülerinden bir kadının cenazesi için cemevine gittiğini söyledi. Olayın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Taşdelen, şunları söyledi:
"Genç yaşta bir kaza kurşunu mu diyelim, kaderi mi diyelim bilemiyorum. Olayla alakası olmayan, orada cenaze merasimine gittği sırada olay yaşanmış. Olaylar sırasında polisin açtığı ateş sırasında başından isabet alıp vefat etmiş. Ailesine başsağlığı diliyorum. Annesi ve babası köye gelmişti. Haberi duyunca geri döndüler. Akrabaları da buradaydı. Her sene izinlerini genellikle burada kullanıyor ve 10-15 gün kalıyordu. Kendisi iyi ve atılgan bir çocuktu. Hizmetli ve cana yakın bir çocuktu. Allah rahmet eylesin. Kimseyle bir alakası yoktu ve böyle olaylar ile ilgisi olmazdı. Herkes ile iyi geçinen biriydi. Köyün işi için her şeye koşardı." 
Köylüler de olaylar sırasında rastgele ateş açılmasına tepki gösterdi. Kurt'un cenazesinin yarın sabah saatlerinde köye getirilerek defnedileceği öğrenildi. Cenazeye İstanbul'dan gelenlerle birlikte yüksek katılım beklendiği bildirildi.

EA,HY(EA/SS) (FOTOĞRAFLI)