AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast'ın, cinayetin ardından Samsun'da yakalandıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü'nde çekilen fotoğraf ve görüntülerinin medyada yer almasıyla ilgili yargılanan iki polis Yargıtay'ın istemi doğrultusunda yeniden hakim karşısına çıktı. Polisler hakkında 'suç ve suçluyu övme' suçundan açılan kamu davası ertelenirken, polislerden birine 'görevi kötüye kullanma' suçundan 5 ay hapis cezası verildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.
Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast'ın, cinayetin ardından Samsun Otobüs Terminali'nde yakalandıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki görüntü ve fotoğraflarının medyada yer almasının ardından, Dink ailesi şikayetçi oldu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, o dönemki Terörle Mücadele Şube Müdür Vekili M.B. ile aynı şubede görevli komiser İ.F., hakkında Samsun 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yapılan yargılamalar sonrasında iki polis de 2008 yılı Ekim ayında beraat etti. Ancak, dosyayı inceleyen Yargıtay 4'üncü Ceza dairesi, polislerin yaptıklarının suç olduğunu belirterek beraat kararını bozup dosyayı geri gönderdi.
KAMU DAVALARI ERTELENDİ
Samsun 4'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yeniden yapılan duruşmada, bu kez mahkeme iki polis hakkında 'suç ve suçluyu övme' suçundan açılan kamu davalarının ertelenmesine karar verdi. İki polis, 3 yıl içerisinde yeni bir suç işlemeleri ve ceza almaları halinde bu davanın da tekrar açılmasına karar verildi. Mahkeme ayrıca, sanık polislerden M.B.'ye 'görevi kötüye kullanma' suçundan 5 ay hapis cezası verip, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

İA(MS/COŞ)