MARDİN'de Okay Yaşar Anadolu Lisesi Müdür Yardımcıları Ömer Öncel ile Muhammed Yılmaz'ın dün makamlarında üç velinin saldırısına uğraması, bugün protesto edildi. Okul önünde toplanan öğretmenler, 1 saat derslere girmeyerek saldırıya tepki gösterdi.
Mardin'de dün Okay Yaşar Anadolu Lisesi Müdür Yardımcıları Ömer Öncel ile Muhammed Yılmaz, 3 velinin saldırısına uğramıştı. Tartaklanan 2 yöneticiye kaldırıldıkları hastanede 15 günlük iş göremez raporu verildi. Bugün Okay Yaşar Anadolu Lisesi önünde bir araya gelen yaklaşık 50 öğretmen, meslektaşlarına yönelik şiddeti kınayarak bir saat boyunca derse girmedi.
Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyup Değer, iki okul idarecisinin makamlarında 3 kişini saldırısına uğrayıp tartaklandığını belirterek, "Olayı okul müdürlüğüne değil, devletin makamına ve varlığına yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Bu saldırı sendikamız üyesi olsun veya olmasın bütün eğitim camiasına yapılan bir saldırıdır. Biz diyoruz ki eğitime uzanan eller kırılsın. Bu olay okullardaki güvenlik zafiyetinin de bir göstergesidir. Şiddet olaylarında öğretmenlerimiz ne yazık ki üvey evlat muamelesi görüyor. Hastanede bir doktora yapılan bir saldırıda bütün Türkiye ayağa kalkarken, öğretmene yapılan saldırıda ne bakanlığımız, ne de başka bir yetkili kurum bunun önüne geçmek için bir düzenlemenin içine girmiyor. Okullarımız resmen terk edilmiş ve öğrenci velilerinin saldırılarına maruz kalmaktadır. Artık okulların güvenliksiz olması öğretmenlerimizi tehdit etmektedir" dedi.
Değer, cennet olan bir ülkede cinnet toplumu haline doğru yol aldıklarını söyleyerek, "Aklını ve duygularını yönetemeyenler şiddeti seçiyor. Gerekli tepki verilmediği, failler bedelini ödemediği için şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından kanıksanıp masum bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşıyor" diyerek, sorunun çözülmesini istedi.
Suçlanan 3 veli hakkında soruşturma ise sürüyor.