ADANA'da Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler; Torba Yasa ile Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılacak değişikliklerin eğitim camiasına atılmış pimi çekilen bomba gibi olduğunu iddia ederek hazırladıkları skeçle hükümeti protesto etti.
Adana Valiliği önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyesi 50 öğretmen adına konuşan 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse, Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılacak değişikliklerin büyük sıkıntı yaratacağını öne sürdü. Değişiklikler içinde en tehlikelisinin 4 yıl ve üzeri sürelerde okul yöneticiliği yapanların görevlerine son verilmesi olduğunu savunan Köse, "Emniyet ve yargıdan sonra milli eğitime el atan iktidar, çatlak ses çıkmaması için her türlü gayreti göstermektedir. Paydaşlarla hiç bir istişare yapılmadan, 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla hazırlanan, siyasallaşmanın önünü açan tam bir ucube olan bu yasa tasarısı, pimi çekilmiş bomba gibi önümüzdeki günlerde eğitim hayatımızı yangına çevirecektir" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından Valilik önünden geçen Nuri Sabuncu Bulvarı'nın bir bölümünü trafiğe kapatan öğretmenler, oynadıkları skeçle hükümeti protesto etti. Eylemci öğretmenler, daha sonra üzerinde 'Ceberut Hükümet' yazan dövizi yırtarak dağıldı.