TRABZON Cumhuriyet İlkokulu sınıf öğretmeni 53 yaşındaki Mustafa Yılmaz’ı sınıfta öğrencilerin gözü önünde tekme tokat döven öğrenci velisi 40 yaşındaki Y. Y., 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen ve kasten yaralama suçlamasıyla yargılanan Y.Y.’nin katılmadığı duruşmada öğretmen Mustafa Yılmaz hazır bulundu. Öğrenci velisi Y.Y.’nin saldırısı sonucu hastanelik olan öğretmen Yılmaz, sınıfta bir çocuğun gözlüğünün kaybolduğunu belirterek, “Sınıftaki diğer öğrencilere gözlüğü alanın getirmesi için tembihte bulundum. Sonraki gün gözlüğü kaybolan öğrencimin velisi geldi, beni suçlayıp saldırdı, dövdü. Hastaneye gidip tedavi gördüm” dedi ve şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme, sınıf öğretmeni Mustafa Yılmaz’ı döven öğrenci velisi Y.Y.'yi, 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.
DERSE GİRİP ÖĞRETMEN DÖVDÜ
Olay Gülbaharhatun Mahallesi'ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda 21 Nisan 2013 tarihinde meydana geldi. Oğlunun gözlüğü kaybolunca okula gelen veli Y.Y., öğretmenlerden gözlüğün bulunmasını istedi. Gözlüğün bulunmamasına sinirlenen Y.Y., sonraki gün okula gitti ve sınıfa girerek, öğrencilerin gözü önünde öğretmen Mustafa Yılmaz'a saldırarak dövdü. Olay sonrasında hastaneye giderek rapor alan öğretmen Yılmaz, sonra da Y.Y. hakkında suç duyurusunda bulundu.
SENDİKALAR KINAMIŞTI
Sınıf öğretmeni Mustafa Yılmaz'ın ders sırasında öğrenci velisi Y.Y. 'nin saldırısı sonucu yaralanmasına bazı sendikalardan da tepki gelmiş, 30 Nisan'da okul önünde bir araya gelen sendika üyeleri olayı kınayan açıklamalarda bulunmuştu. Öğrenci ve veliler de eyleme katılan öğretmen Mustafa Yılmaz'a sarılıp, "Hocam seninleyiz" diyerek destek vermişti.