İZMİR'in Buca İlçesi'nde, 3 yaşındaki oğlu E.B.A.'yı görme bahanesiyle gittiği evde, 6 ay önce boşandığı, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğretim görevlisi eski eşi Serpil Erfındık'ı öldürmekten tutuklanan V.A. hakkında, müebbet ve 4 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay, geçen 15 Aralık'ta Buca'ya bağlı eski belde Kaynaklar'da meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğretim görevlisi 38 yaşındaki Serpil Erfındık, 4 yıl önce hayatını birleştirdiği 37 yaşındaki V.A.'dan geçen temmuz ayında, şiddet gördüğü gerekçesiyle boşandı.
Ancak boşanmalarına rağmen V.A., Serpil Erfındık'ı rahatsız etmeye devam etti. Bunun üzerine eski kocasına karşı koruma kararı aldıran Erfındık, evinin bulunduğu bölgede jandarma, Tınaztepe yerleşkesindeki okuluda ise polis ya da özel güvenlik görevlilerince korundu. Eşini sürekli rahatsız eden V.A., koruma kararının bittiği gün, oğlunu görmek için Serpil Erfındık'ın evine gitti. Evde çıkan tartışmada, V.A., 6 bıçak darbesiyle eski eşini öldürüp, oğlunu da yanına alarak kaçtı. Eve giden anne Tülay Aksakal, eski eşinin geldiğini telefonla kendisine söyleyen kızının cesediyle karşılaşınca, durumu polise bildirdi. Zanlı V.A., bir hafta sonra jandarmaya gidip teslim oldu. Adliyeye sevk edilen V.A. tutuklandı.
Eski koca V.A., jandarma ve savcıya verdiği ifadesinde, “Olay günü çocuğumu görmek ve almak için yanına gittim. Oğlum uyuyordu. Serpil, kırkbeş dakika sonra gelmemi söyledi. Dışarı çıkıp oyalandım. Eve geldiğimde, çocuğum hazırdı alıp çıktım. Otobüs durağında altını kirletti. Eve dönüp temizlemesini söyledim. Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Bana “Sen nasıl adamsın' dedi. Elindeki bıçakla bana saldırdı. Ben de bıçağı almak için hamle yaptım. Boğuşma sırasında, bıçak yere düştü. Ben de bıçağı alıp, rastgele sapladım. Kaç kez vurduğumu hatırlamıyorum. Çantasını ve telefonunu aldım. Giderken de yüzünü ve boğazını beyaz bezle örttüm. Kız kardeşime 'Serpil'i öldürdüm' diye mesaj attım. Eve gidip üstümü değiştirdim. Oğlumu da aileme bıraktım. Bir hafta boyunca Gümüşpala semtinde ormanlık alanda, kullanılmayan bir evde gizlendim. Daha sonra pişman olunca da gelip teslim oldum. Attığım mesajlarda tehdit amaçlı değil, kendisiyle barışmak amacıyla attım. Böyle olmasını ben de istemezdim. Şimdi çok pişmanım” dedi.
Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı V.A. hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet, 'hakaret ve tehdit' suçlarından ise 4 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da küçük çocuk için müdahil olduğu dava, önümüzdeki günlerde İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.

BK (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)

------------
E.B.A. (Eyüp Berham Atik)
V.A. (Vedat Atik)