MUĞLA’daki lise ve üniversite öğrencilerini hedef alan uyuşturucu tacirlerine yönelik polis tarafından düzenlenen operasyonda, 644 gram esrar ve 51 uyuşturucu hap ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı.
Muğla Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, düzenlediği operasyonlarla uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına göz açtırmıyor. Dalaman İlçesi’nde istihbarı çalışmalarda D.C., Z.M., S.G. ve Ü.E.’nin uyuşturucu madde ticareti yaptığı yönünde bilgi alan polis, harekete geçti. Teknik ve fiziki takipte, zehir tacirlerinin özellikle lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra gençleri hedef aldığı belirlendi.
Polis, mısır tarlasında 4 şüphelinin yetiştirdiği kenevir bitkisini hasat ettikten sonra işleyip esrar olarak sattığını saptadı. Yaklaşık 6 ay süren takibin ardından, uyuşturucu naklinin gerçekleştireceğinin belirlenmesi üzerine geçen perşembe sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda 644 gram esrar, 51 uyuşturucu hap ve 1 hassas terazi ele geçirildi. Operasyonda, D.C., Z.M., S.G. ve Ü.E., yakalandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, “Toplum sağlığı ile gençlerimizin zararlı ve bağımlılık yapan bu maddelerden korunmasını sağlamak amacıyla, uyuşturucu madde üreten, nakli ve ticaretini yapan suç odaklarına yönelik çalışmalarımız halkımızın da desteği ile aralıksız olarak devam edecektir” dedi.