KONYA'da okul servisindeki 10- 14 yaşlarındaki 8 kız öğrenciye taciz ettiği iddiasıyla tutuklanan servis şoförü 55 yaşındaki M.E.'nin yargılanmasına başlandı. 'Kişiyi hürriyetinde yoksun kılma, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismar, çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik, çocuğun basit cinsel istismarı' suçlamalarından yargılanan M.E.'ye 91 yıldan 332 yıla kadar hapis cezası istendi.
Selçuklu İlçesi Mehmet Akif Mahallesi'nde bulunan Vali İhsan Dede İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrenim gören kız öğrencilerden bazıları geçen Ocak ayında okul yönetimine, servis şoförü M.E.'nin kendilerini güzergah dışında gezmeye götürdüğü ve burada tacizde bulunduğunu öne sürdü. Bunun üzerine okul yönetimine de Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yapılan soruşturmanın sonucundan gözaltına alınan M.E., tutuklandı.
Hakkında 'Kişiyi hürriyetinde yoksun kılma, beden ve ruh sağlığını bozacak biçimde çocuğa cinsel istismar, çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik, çocuğun basit cinsel istismarı’ suçlarından dava açılan servis şoförü M.E.'nin Konya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. Duruşmaya tacize uğradığı öne sürülen 8 kız öğrenci ile aileleri ve tutuklu M.E. katıldı.
Mahkemede ifade veren bir kız öğrenci, servis şoföre M.E.'nin, bir gün kendisini en son eve bıraktığını belirterek, tenha bir yerde minibüsü durdurup, 'Şakalaşma' amacıyla kendisini kovaladıktan sonra, öpüp, saçlarını okşadığını öne sürdü.
Diğer bir kız öğrenci de şoförün erkek öğrencileri önce, kız öğrencileri de sonra eve bıraktığını, kendisini en son eve bıraktığı bir gün ise tenha bir yerde minibüsü durdurup, ellerini tutup kulak memesini öptüğünü ve "Sen tok tatlısın" diye iltifatta bulunduğunu öne sürdü. Kız öğrenci bazı günlerde diğer kız arkadaşlarını da öptüğünü gördüğünü iddia etti. Bir başka öğrencide serviste bacaklarını okşayıp dudağını öptüğünü, kız öğrencilere "Sizi pikniğe götüreyim" diyerek teklifte bulunduğunu iddia etti.
Servis minibüsünde 1 günlüğüne hosteslik yapan lise 2’nci sınıf öğrencisi de, M.E.,’nin kendisine porno film verip ''Bu CD'ler sana hayatı öğretecek. Kimsenin olmadığı bir yerde bu filmleri izle. Haftaya daha iyi bir CD vereceğim. Kızım ne olursa olsun yatak odan temiz olsun'' dediğini öne sürdü. M.E.’nin verdiği öne sürülen CD'ler de mahkemeye kanıt olarak sunuldu.
"ÇOCUKLARIN SAÇLARINI OKŞAYIP, ÖPERİM''
Suçlamaları kabul etmeyen M.E. de, savunmasında, 55 yaşında olduğunu kullandığı servis aracında 36 çocuğu taşıdığını belirtirken, "Bu çocukları öptüğüm, saçlarını okşadığım doğru. Ben bu çocuklara ne yapabilirim? Bunlar daha yavru. Benim kız çocuğum olmadığı için bu çocukların saçlarını okşayıp öperim. Serviste yaramazlık yaptıklarında minibüsü durdururdum. Bu sırada çocuklar da minibüsün arkasına kaçarlardı" dedi.
91 YILDAN 332 YILA KADAR HAPİS CEZASI
Cumhuriyet Savcısı da, sanık M.E., hakkındaki davaya ilişkin esas hakkındaki görüşünü açıklarken çocukları okula getirip- götürme işini yaptığı esnada, aracı durdurup öğrencilerin dudaklarının etrafından öptüğünü, bacaklarını okşadığını, mağdurlara yiyecek, içecek alıp kucağına oturttuğunu belirtti. Savcı, sanığın kız öğrencilerinin kulak memelerini emip, öptüğünü bu eylemi gerçekleştirmek için güzergah dışına çıktığını, ayrıca serviste görev yapan hostes H.G.,’nin yerine 1 günlüğüne görev yapan lise öğrencisine müstehcen içerikli CD verip izlemesini istemesi belirlenmesi üzerine sanığın, "Kişiyi hürriyetinde yoksun kılma, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismar, çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik, çocuğun basit cinsel istismarı" suçlamalarından 91- 332 yıla kadar hapsini istedi.
Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.