BURSA’da, Uludağ Üniversitesi kampüsünde 'Suriyeli yetimlere yardım' adı altında, El Nusra’ya yardım amacıyla kurulduğunu iddia ettikleri standı protesto eden Öğrenci Kollektifleri grubu üyeleri, kendilerine bir mail adresinden tehdit mesajları geldiğini öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Bursa'da, Uludağ Üniversitesi kampüsünde 11 Aralık günü 'Suriyeli yetimlere yardım' adı altında El Nusra’ya yardım amacıyla açıldığını iddia ettikleri standı protesto eden Öğrenci Kollektifleri grubuna üye öğrenciler, olaydan sonra İlahiyat Fakültesi sitesinde yayınlanan asılsız haberlerin ardından, bir mail adresinden tehdit mesajları aldıklarını belirtti.
Adliye önünde toplanarak savcılığa suç duyurusunda bulunan öğrenciler adına konuşan Uludağ Üniversitesi öğrencisi Ömer Gül şunları söyledi:
"İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin El Nusra’ya yardım için açtığı standın bizim tarafımızdan yağmalandığını ve stand görevlilerini tartakladığımız söylendi. Ancak bizim onlara ne bir fiziki müdahalemiz oldu, ne de standlarını yağmaladık. Biz sadece olayı protesto ederek, sloganlarımızla okulumuzda El Nusra için yardım toplanamayacağını söyledik. Onların başlattığı bu linç kampanyası üzerine biz bir sürü tehdit mesajları aldık. Son olarak da El Nusra’dan bir mail aldık. Mailde kafamızı keseceklerini ve toprakların kanla sulanacaklarını söylüyorlardı." 
'KANLARINIZLA BESLEYECEĞİZ TOPRAĞI'
Suç duyurusunda bulunan öğrencilerden Bilal Kesici de, bir çok sitede yapılan haberlerin ardından linç kampanyası başlatıldığını öne sürerek şöyle konuştu:
"Aldığımız onlarca tehdit mesajı içerisinden en dikkat çekici olanı ise El Nusra ismiyle aldığımız maildeydi. Bu mailde 'Ey kafirler dinleyin. O gün üniversiteden kovduklarınız bizim kardeşlerimizdir. Ve bugün bizler size, çocukların saçlarını bir gecede ağartacak elem dolu gecelerle geliyoruz. Kafalarınız yollarımızı süsleyecek, kanlarınızla besleyeceğiz toprağı. Ey kafirler siz iyi bilin. Sizin yaşamı sevdiğiniz kadar bizler ölümü seviyoruz' diyordu. Üniversitelileri kafa kesmekle, kan akıtmakla tehdit eden bu çeteciler bu kadar ileri gitme cüretini kendilerinde nasıl görüyorlar? Üniversitelilerin kafasını kesmek bu kadar kolay mıdır?"
 Basın açıklamasının ardından adliye önünde bir süre slogan atan öğrenciler daha sonra İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve maili atan kişi hakkında suç duyurusu dilekçelerini savcılığa verdi.