Mustafa OĞUZ/İZMİR, () - İZMİR’de, Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup öğrenci, AK Parti’nin henüz açılışı yapılmayan seçim bürosu önünde, yolsuzlukları protesto eylemi yaptı. Eyleme katılan öğrenciler vatandaşlara temsili dolar dağıttı.
Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın henüz daha açılışını yapmadığı, Çankaya semtindeki seçim bürosu önünde toplandı. Yanlarında getirdikleri sprey boyalarla seçim börüsunun camlarına 'Hırsız', 'Ali İsmail Korkmaz’ın Katili' yazılarını yazdı. Üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı ve 'Sağlam yolsuzluk' yızılı afişler bırakıldı. Yanlarında getirdikleri temsili dolarları seçim bürosunun içine fırlatan eylemciler, bir kısmını da halka dağıttı. Daha sonra şeçim bürosunun içine giren bir öğrenci, eylemlerinin simgesi olan bir kutu yumurtayı görevlilerin masasına bıraktı, “Bu yumurtayı Başbakan, bakanlar çok iyi biliyor” dedi. Bu arada şeçim bürosundaki görevliler, öğrencilere dışarı çıkmalarını aksi halde polis çağıracaklarını söyledi. Görevliler daha sonra kepengi indirdi. Öğrenciler kepengin üzerine de yazılar yazdı.
Çevrede toplanan ve eylemi izleyen vatandaşlara seslenen öğrenciler AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’dan önce seçim börosunun açılışını yapmaya geldiklerini söyledi. Öğrenciler yanlarında getirdikleri kırmızı kurdeleyi açılış için uzattı. Ancak öğrenciler, makasın yolsuzluk yapanların kurdelesini kesmedeğini belirerek bundan vazgeçti.
Eylem sonrası dağılan öğrencilerden 13’ü, kendilerini takip eden polis ekipleri tarafından gözaltına alındı, haklarında soruşturma başlatıldı.

MO(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)