Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA'da üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Feyyaz İmrak, Akdeniz Üniversitesi'nde Lice protestoları sırasında fotoğraf ve görüntü çekerken kendisini dövdüğünü belirttiği 4 polis hakkında şikayetçi oldu.
Kampüs içinde 6 Haziran Cuma günü, Lice'de meydana gelen olayları protesto amacıyla toplanan bir grup öğrenciyle polis arasında çıkan arbedeyi görüntüleyen Türk Dili ve Edebiyatı ikinci sınıf öğrencisi Feyyaz İmrak, 4 polisin kendisini dövdüğü iddiasıyla polis merkezine giderek şikayette bulundu. Feyyaz İmrak, Lice'deki olayları protesto etmek isteyen öğrenci grubunun eylemini görüntülediği sırada eylemcilerle polis arasında arbede çıktığını, bir polisin sırtına vurarak makinesini almaya, engel olmaya çalıştığını söyledi.
SALDIRI VE TEHDİT İDDİASI
Eylemin sonunda bazılarının gözaltına alındığını anlatan İmrak, uzaktan gözaltına alınanları çektiği sırada da sivil polislerden birinin kendisini hedef göstererek uzaklaştığını söyledi. İmrak, daha sonra 4 sivil polisin sırtını Spor Kültür ve Sağlık Daire Başkanlığı'nın duvarına yaslayıp tekme ve yumrukla vurduğunu, bir polisin bıçak çektiğini ve 'Eğer bir daha eylemde görüntü aldığını görürsem seni bıçaklarım' dediğini, orta boylu bir polisin kafa atmasıyla da burnunun kırıldığını öne sürdü.
DİĞER POLİSLER ÖNEMSEMEDİ
Diğer polislerin küfür ve 'O polis. Sana kafa da atar, döver de. Sen buna hiçbir şey yapamazsın' sözleriyle arkadaşlarını savunduğunu belirten İmrak, darp edilmesi sonucu burnunun kırıldığını, iki hafta işgöremezlik raporu aldığını kaydetti. İmrak, başına gelenleri ve şikayet sürecini şöyle anlattı:
"Burnum kırıldı, kemik çatlaması oldu. Aynı gün ameliyat oldum. Güvenlik amirine 4 polisin beni dövdüğünü anlattım ama o da 'Burada durursan bir de ben seni döverim' diyerek gitmemi söyledi. Polis merkezine şikayetçi oldum. Şikayetçi olduğum esnada beni döven polislerden biri de oradaydı. Karakol amirine, 'Bu polis burada, deşifre etmek istiyorum, gelin bakın' dememe rağmen amir herhangi bir şey yapamayacağını söyledi. 'Sen onu sadece videolardan tespit edebilirsin' dedi."
Polisin kafa darbesiyle burnu kırıldığı, tekme ve yumrukla dövüldüğü ileri süren üniversite öğrencisinin avukatı Hakan Evcin, söz konusu polisler hakkında Fatih Polis Merkezi'ne şikayetçi olduklarını açıkladı.

FOTOĞRAFLI