ÇORUM merkeze bağlı Yakuparpa Köyü'nde hayvanları otlatırken kaybolan 19 yaşındaki Mahsun Gözübüyük, 3 gün sonra bitkin halde bulundu. Gözübüyük, "Sesimi bir türlü duyuramadım. Sonra telefon aklıma geldi ve kontörüm olmadığı için birkaç tanıdığıma ödemeli çağrı attım. Kabul ettiler ve yerimi tarif edince bulunup kurtarıldım" dedi.
Çorum merkeze bağlı Yakuparpa Köyü'nde oturan Mahsun Gözübüyük, geçen perşembe günü hayvanları otlatmak için dağlık alana gitti. Mahsun Gözübüyük, ayağı kayınca kayaların arasına düştü ve burada mahsur kaldı. Burada sesini duyuramayan Gözübüyük, dün akşam saatlerinde kaybolduktan 3 gün sonra bulunup kurtarıldı. Yaralı ve bitkin haldeki Gözübüyük, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Tedavisi burada devam eden Mahsun Gözübüyük, bugün kendine geldikten sonra "Aslında beni arayanların sesini duyuyordum. Fakat, halsiz ve bitkin olduğum için onlara sesimi duyuramadım" dedi. Gözübüyük, başından geçenleri şöyle anlattı:
"O gün koyunları dağdan indirip köye yaklaştığımda kardeşim Kemal ile karşılaştım. Koyunları saydığımızda 6 koyunun kayıp olduğunu gördüm. Kardeşime 'Sen koyunları al ve köye götür, ben de kayıp koyunları bulayım' dedim. Hava kararmıştı. Koşarak dağa gittim. Hızlı gittiğim için ayağım takıldı ve kayalık bir alana düştüm. Düşmenin etkisiyle kendimden geçmişim. Kendime geldiğimde ise hava kararmıştı ve ayağa kalkamıyordum. Sabah olduğunda ise yine hem halsizdim hem de canım yanıyordu, kalkamadım. Bu şekilde uyudum uyandım. Üçüncü günde sesler duydum beni aradıklarını tahmin ediyordum. Ancak sesimi ben halsiz olduğum için onlara bir türlü duyuramıyordum."
Sonra telefon aklına cep telefonunun geldiğini söyleyen Gözübüyük, "Telefonumda kontörüm olmadığı için kimseyi arayamadım. Sonra birkaç tanıdığıma ödemeli çağrı attım. Ödemeli çağrıyı kabul ettiler ve ben de yerimi tarif edince buldular. Ödemeli çağrı sayesinde kurtarılmış oldum" dedi.