SAKARYA’da 'utanç davası' olarak bilinen 14 yaşındaki Ö.C. adlı kıza 28’i çocuk toplam 34 kişinin cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla açılan davanın bugün yapılan 6'ncı duruşmasında da karar çıkmadı. Bazı sanık avukatlarının duruşmaya katılmaması nedeniyle mahkeme heyeti davayı,  bilgi ve savunma eksikliğini gerekçe göstererek erteledi.
Adapazarı’nda 2012 yılının Haziran ayında Ö.C.'ye cinsel istismarda bulundukları ileri sürülen ve 2'si polis müdürü 34 kişinin yargılandığı davada, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalar sonunda, yurt dışında yakalanan polis müdürü N.Ş. dışında tutuklu kalmamıştı.
Bugünkü duruşmada, bir numaralı sanık olarak görünen ve davanın tek tutuklusu olan polis müdürü N.Ş. de hazur bulunduruldu. Daha önceki duruşmada savunması istenen, çocuğa yönelik zincirleme cinsel istismar suçundan hakkında 52 yıla kadar hapis cezası istenen N.Ş., suçsuz olduğunu ve daha önce verdiği ifadelere ekleyecek bir şeyinin bulunmadığını söyledi.
Duruşmaya diğer sanıkların avukatlarının katılmaması nedeniyle mahkeme heyeti, 'bilgi ve savunma eksikliği' nedeniyle davayı 24 Şubat'a ertelerken; N.Ş.'nin tahliye talebini de reddetti. 

AG(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)