Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde tarladan su hortumu geçirilmesi yüzünden Akbaş ve Tay aileleri arasında çıkan silahlı kavgada, 2 kişi yaralandı.
Nusaybin İlçesi'ne bağlı Kuyular Köyü'nde, içme suyu kesilen Tay ailesi, kendi su kuyusundan hortumla evlerine su getirmek istedi. Ancak bunun için kuyu ile ev arasındaki hortumu, Akbaş ailesine ait olduğu bahçeden geçirmek zorunda kaldı. İddiaya göre hortumun bahçeden geçmesine sinirlenen Akbaş ailesi ile Tay ailesi arasında bu yüzden tartışma başladı. Her iki aileye mensup fertler arasındaki tartışma büyüyerek, sopalı, taşlı ve silahlı kavgaya dönüştü.
Çıkan kavgada pompalı tüfeklerin ateşlenmesi sonucu, Ziyap Tay (27) ve Naima Tay (56) vücutlarının çeşitli bölgelerine isabet eden saçmalarla ağır yaralandı. Yaralılar, köy minibüsüyle Nusaybin Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahaleden sonra durumu ağır olan Naima Tay Mardin'e, Ziyap Tay ise Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne sevkedildi.
Jandarma, 2 kişinin yaralandığı kavga ile ilgili soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI