Ahmet AKKUŞ / NUSAYBİN(Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde, Suriye sınırına yapılan duvarı protesto etmek için BDP öncülüğünde yapılan yürüyüşe polis izin vermedi. Grubun içinde bulunan yüzleri kapalı kişiler polise ses bombası, molotof ve havai fişeklerle saldırırken, güvenlik güçleri de gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.
Nusaybin'de Suriye sınırına yapılan güvenlik duvarını protesto edip, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için düzenlenen yürüyüşe BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, belediye başkanları ile kalabalık gruplar katıldı. Ön sırada yüzleri kapalı kişilerin bulunduğu grup, BDP seçim bürosu önünden Çağ Çağ Caddesi üzerine kadar yürüdü. Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı grubun önünü önlem alan polis ekipleri keserek, yürüyüşün yasal olmadığını söyledi. BDP'liler, "Duvarı protesto etmeye gideceğiz" diyerek izin verilmesini istedi. Bunun üzerine polis yetkilileri de bölgenin mayınlı olduğunu ve buna izin veremeyeceklerini belirterek, aralarında bulunan yüzleri kapalı kişilerin de gruptan çıkarılmasını istedi.
Bunun üzerine grup cadde üzerinde 5 dakikalık oturma eyleminde bulundu. Milletvekili Gülser Yıldırım, ""Biz duvarı protesto ediyoruz. Cezaevlerindeki duvarları da protesto ediyoruz. O duvarlar yıkılsın Öcalan ve siyasi tutuklular özgür kalsın" dedi.
Grup arasında bulunan yüzleri kapalı kişiler, bu sırada önlem alan polise ses bombası, havai fişek, molotoflarla saldırdı. Bunun üzerine polis saldırgan gruba, gaz bombası, tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasındaki olaylar uzun süre devam etti.

AA(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)